Съдът спря окончателно вписването на варненските акции на Панаира

Пловдивският Апелативен съд потвърди решението на Окръжния съд, който спря вписването в Търговския регистър увеличението на капитала на „Пълдин Туринвест“ с апорта на варненските акции от Панаира. На 29 ноември Община Пловдив заведе иск срещу дружеството за отмяна на решенията на Извънредното общо събрание на акционерите, което увеличи капиталът на Георги Гергов в Международния панаир, като към досегашните му 50% добави и 29-те процента на Община Варна. Миналата седмица „Пълдин Туринвест“ обжалва спирането на вписването. Решението на магистратите е окончателно. Така апортът няма да се състои, докато не се реши дали решенията на Общото събрание, които игнорираха блокиращата квота на Община Пловдив, са законосъобразни или не.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Съд
Снимка: Pixabay

Пловдивският Апелативен съд потвърди решението на Окръжния съд, който спря вписването в Търговския регистър увеличението на капитала на „Пълдин Туринвест“ с апорта на варненските акции от Панаира.

На 29 ноември Община Пловдив заведе иск срещу дружеството за отмяна на решенията на Извънредното общо събрание на акционерите, което увеличи капиталът на Георги Гергов в Международния панаир, като към досегашните му 50% добави и 29-те процента на Община Варна. Миналата седмица „Пълдин Туринвест“ обжалва спирането на вписването.

Решението на магистратите е окончателно. Така апортът няма да се състои, докато не се реши дали решенията на Общото събрание, които игнорираха блокиращата квота на Община Пловдив, са законосъобразни или не.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив