Избори 2024

Водещи новини

Ще сложи ли Тони Стойчева край на кошмара на жителите на Прослав с пасарелката

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Ще сложи ли Тони Стойчева край на кошмара на жителите на Прослав с пасарелката

Новият кмет на район „Западен“ Тони Стойчева бе запозната с проблема още по време на своята предизборна кампания.

Въздушният мост е изграден над високоскоростната софийска ЖП линия и е важна част от инфраструктурата на квартала, тъй като свързва двете части на кв. „Прослав“, но е в изключително лошото състояние.

На 22 октомври г-жа Стойчева се срещна с Камен Диков – председател на Съвета на директорите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и инж. Георги Вардев, КНЖИ, „Управление на влаковата дейност“- Пловдив. Заедно посетиха въздушния мост и обсъдиха въпросите с неработещите асансьори, необходимостта от допълнително обезопасяване чрез монтиране на парапети. Като решение се посочи да се прехвърли поддръжката към район „Западен“.

Така ще е ясно кой носи отговорност, ще се съкратят дългите административни процедури, ще е възможно бързо да се реагира на сигналите за нередности и нарушения.

Тони Стойчева пое задължение да осигури засилено полицейско присъствие в района и след извършването на ремонтните дейности да се поставят допълнително камери, табели, които ще информират гражданите как да ползват съоръжението и какви са санкциите при проява на вандализъм, като се предвиждат по-строги наказания.

В края на срещата Тони Стойчева подчерта, че ще действа последователно за решаването на проблема един път завинаги, тъй като през годините сякаш институциите се въртят в един порочен омагьосан кръг, а от това страдат единствено жителите на „Прослав“. Крайно време е съоръжението да започне да изпълнява своите естествени функции, а именно да е удобно и безопасно място за придвижване.

Пасарелката е обект на системни вандалски прояви – счупване и надраскване на елементите с неприлични послания. Голямо неудобство са и честите аварии на двата асансьора, които допълнително затрудняват майките с деца, възрастните и трудноподвижните хора. Именно заради това се проведоха многобройни протести на жителите на „Прослав“. Въпреки поставените камери, извършителите обикновено остават безнаказани от органите на реда. В момента жителите прекосяват ЖП линиите, което е доста опасно.

Тони Стойчева апелира хората да бъдат изключително внимателни и за да се предотврати всякакъв риск от инциденти, нека те да пресичат на регламентираните за това места.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив