Избори 2024

Водещи новини

Ремонтът на връзката Модър-Царевец ще бъде готов до 3 месеца

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Ремонтът на връзката Модър-Царевец ще бъде готов до 3 месеца

До края на годината ще бъдат завършени ремонтите на първия етап от Голямоконарско шосе и бул. „Дунав“, а връзката „Модър-Царевец“ ще бъде готова до 3 месеца. Това уверение от изпълнителите е получил кметът на Пловдив Костадин Димитров, който днес даде първата си пресконференция. Той уточни, че сроковете за финализирането на ремонтните дейности са максимално съкратени, за да се избегнат неудобството и затрудненията в движението за пловдивчани.

„Строителите на Голямоконарско шосе поеха ангажимент към мен то да стане готово до края на годината в ремонтираната си част. Оттук-нататък аз поемам ангажимент към обществото. Знам, че ако фирмата-изпълнител не удържи на думата си, аз ще бъда отговорен, затова ще бъда още по-взискателен“, категоричен бе градоначалникът.

Той допълни, че бул. „Дунав“ също ще бъде асфалтиран до края на годината, а връзката „Модър-Царевец“ ще бъде изпълнена до 3 месеца.

„Вчера заедно с кмета на район „Западен“ Тони Стойчева и кмета на район „Южен“ Атанас Кунчев инспектирахме обекта. Фирмата, която работи по колектора пое ангажимент да премести до 10 дни подземните комуникации, а до 3 месеца да бъде готова връзката Модър-Царевец и бул. „Хаджи Димитър“, поясни Костадин Димитров.

По думите му информация за другия голям държавен проект – пробива под Централна гара, ще има след среща с представители на Министерството на транспорта, която е насрочена за следващата седмица.

Кметът на Пловдив поднесе адмирациите си на бащата на Виктория Радева – Славей, който също присъстваше на брифинга, затова че Националният отбор на България за жени, част от който е и Вики, за пръв път в историята е европейски шампион по шахмат.

В началото на пресконференцията Костадин Димитров честити празника на християнското семейство и пожела на всички да имат топлина и светлина в домовете си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив