в Пловдив / Общество / С викове „Оставка“ граждани протестираха срещу стартирането на пробива под Водната палата

С викове „Оставка“ граждани протестираха срещу стартирането на пробива под Водната палата

Под викове „Оставка“ местната управа на Пловдив даде старт на изграждането на пробива под Водната палата. Срокът на изпълнение на проекта е края на 2023 година. Съоръжението, което ще разполатга […]

Под викове „Оставка“ местната управа на Пловдив даде старт на изграждането на пробива под Водната палата. Срокът на изпълнение на проекта е края на 2023 година. Съоръжението, което ще разполатга с транспортен възел на две нива, ще струва 9,2 млн. лв.

Очакванията на кметския екип на Пловдив са с изграждането му бул. „Марица-юг“ да стане скоростен, да се отпуши и трафикът по моста на Марица при Панаира.

Протестиращите обаче не са на същото мнение. Според тях става въпрос за безсмислен по целесъобразност проект, който освен че ще струва над 10 милиона лева, е и със забрана на левите завои. Според тях, това е поредното безумие, което не решава проблемите на Пловдив.

Сред протестиращите имаше и местни политици, но недоволството си хората определиха като гражданско.

В подкрепа на местната управа пък се изказа Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

През пролетта, когато се затвори задвижение бул. „Цар Борис Трети Обединител“, алтернативно пловдивчани ще могат да използват бул. „Шести септември“, а ОП „Организация и контрол на транспорта“ ще регулира светофарите на пл. „Шахбазян“ и на Баня Старинна, за да се осигури по-дълга зелена светлина.

Send this to a friend