Избори 2024

Водещи новини

Пускат в употреба нова пощенска марка „110 години Ботев Пловдив“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пускат в употреба нова пощенска марка 110 години Ботев Пловдив
Снимка: ПФК "Ботев Пловдив"

Нова пощенска марка „110 години Ботев Пловдив” ще бъде валидирана и пусната в употреба официално днес.

Официалната церемония по валидацията ще се състои от 11,30 часа в бившия Новотел в града на тепетата и бъде извършена от представители на Министерство на транспорта и съобщенията, като за целта е изработен специален печат.  Поканени са и ветерани на отбора. На място всеки привърженик и колекционер ще може да закупи пощенската марка в блок, а тя – да бъде подпечатана.

На пощенската марка е изобразен вторият шампионски отбор на „Ботев Пловдив“ от 1967 г. По този начин заедно със 110-годишния юбилей от създаването на клуба ще бъде отразена и 55-годишнината от спечелването на шампионската титла на България.

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. Това е и своеобразно продължение на издадената за стогодишнината пощенска  марка, на която е изобразен първият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1929 г. На блока към новата пощенската марка е отбелязан емблематичен момент от историята на клуба и стадион “Христо Ботев”, наричан от феновете “Колежа”.

Надяваме се, че реконструкцията на стадион “Христо Ботев” ще бъде завършена в пълен обем и кратки срокове, за да може отново да се наслаждаваме на незабравимите футболни спектакли край Бирената фабрика, допълват от Инициативния комитет и от клуба, откъдето канят всички привърженици на отбора, филателисти и колекционери на официалната церемония.

Ботев Пловдив е най-старият съществуващ футболен клуб в България. Основан е през 1912 г. и участва в Първа професионална футболна лига. Клубът е двукратен шампион на България през сезоните 1929 и 1966/67, както и трикратен носител на Купата на България през 1961/62, 1980/81 и 2016/17. Патрон на Клуба е великият революционер и поет Христо Ботйов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив