Избори 2024

Водещи новини

Феновете на „Локомотив“ също поискаха средства за завършването на стадиона си

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Феновете на "Локомотив" също поискаха средства за завършването на стадиона си

Феновете на „Локомотив“ поставиха своите искания за отпускането на още средства за цялостното завършване на спортния комплекс в парк „Лаута“. След като стана ясно, че за довършването на стадиона на градския съперник Ботев са необходими още 26 милиона лева, черно-белите привърженици запознаха заместник-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев със своите виждания за необходимостта от още средства и за стадион „Локомотив“.

Най-необходимото, за да получи съоръжението лиценз за четвърта категория от УЕФА, са изграждането на паркинг пред комплекса и на пътна инфраструктура, свързваща бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Менделеев“, която да позволи отварянето на трети вход към стадиона. Привържениците се аргументираха, че паркингът ще обслужва не само посетителите на футболни мачове, а и всички пловдивчани, за които парк „Лаута“ е предпочитано място за разходки. „Улицата, която ще свързва двата булеварда, не само ще даде възможност за отварянето на трети вход, но е важна също и за живеещите в квартала“, защитиха искането си феновете.

„Проблем за изграждането на такава улица е, че тя ще трябва да мине през парцел, собственост на Министерството на отбраната. Уведомили сме ги, но до този момент нямаме отговор от тях. Можем още в началото на следващата година да предприемем стъпки към принудително отчуждаване на терена с оглед на обществения интерес и на нуждите на Община Пловдив от такава пътна връзка.

Относно изграждането на паркинг пред комплекса – ще бъде предложено включването му в капиталовата програма на Общината за следващата година, но последната дума ще има Общински съвет, който ще реши дали да го приеме“, заяви зам.-кметът Райчев.

Той допълни, че не дели привържениците на двата големи пловдивски отбора и затова в писмото от Община Пловдив до Министерски съвет ще бъде включено и искането за средства за „Локомотив“.

В специална декларация привържениците на черно-белите описват подробно всички дейности, за които са необходими допълнителни средства:

  • Вертикалната планировка на целия обект;
  • Подмяна на тренировъчните терени на стадиона;
  • Изграждане на ъглови сектори на стадиона, като осветлението да бъде съобразено с това.
  • Подмяна на терена с такъв с отопление.
  • Оборудване на трибуните с цел стадионът да получи 4-та категория;
  • Изграждане на пансион в комплекса
  • Изграждане на пътна инфраструктура, свързваща бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Менделеев“
  • Изграждане на паркинг пред стадиона, заложен в градоустройствения план.

Райчев се ангажира и да съдейства за реализирането на проект, който му бе показан от черно-белите привърженици, за възстановяването на селището на тракийското племе беси, останки от което бяха намерени преди години на територията на спортния комплекс.

„Завършването на стадиона в цялостния му вид е важно за нас като Община и ще направя всичко, което зависи от мен, това да се случи“, увери черно-белите привърженици заместник-кметът Райчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив