26 млн. лв. ще са необходими, за да бъде завършен стадион „Христо Ботев“ в Пловдив

26 милиона лева ще са необходими, за да бъде завършен изцяло стадион „Христо Ботев“ в Пловдив и да може да отговаря на условията за получаването на категория „4“ от УЕФА. Това стана ясно, след като строителят на съоръжението Илиян Филипов внесе окончателните количествено-стойностни сметки по преработените проекти на арх. Георги Савов. Първият етап от строежа на стадиона, заедно с допълнително извършените дейности, възлиза на 34 993 000 лева без ДДС, сочат направените от фирмата изчисления. В този етап влизат изграждането на метална покривна конструкция за секторите А и В, покритие на сектор А, видеонаблюдение, озвучаване и цялостна вертикална планировка на стадиона. „Общата стойност на стадиона няма да превиши първоначалната, заложена в обществената поръчка и индексирана съгласно приетата от Министерски съвет методика за индексиране по Закона за обществените поръчки. Още тези дни ще подготвим докладна до Министерски съвет с писмено искане за дофинансиране на стадиона за завършването му в неговата цялост. Ще анексираме договора на изпълнителя със заема от 12 милиона, който Община Пловдив тегли с решение на Общински съвет. На срещата бе обсъдена и възможността да се кандидатства за европейски средства, ако футболният клуб получи домакинство на финален мач от голям евротурнир“, заяви заместник-кметът Пламен Райчев. Съгласно програма на УЕФА, европейската футболна […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
стадион Христо Ботев

26 милиона лева ще са необходими, за да бъде завършен изцяло стадион „Христо Ботев“ в Пловдив и да може да отговаря на условията за получаването на категория „4“ от УЕФА. Това стана ясно, след като строителят на съоръжението Илиян Филипов внесе окончателните количествено-стойностни сметки по преработените проекти на арх. Георги Савов.

Първият етап от строежа на стадиона, заедно с допълнително извършените дейности, възлиза на 34 993 000 лева без ДДС, сочат направените от фирмата изчисления. В този етап влизат изграждането на метална покривна конструкция за секторите А и В, покритие на сектор А, видеонаблюдение, озвучаване и цялостна вертикална планировка на стадиона.

„Общата стойност на стадиона няма да превиши първоначалната, заложена в обществената поръчка и индексирана съгласно приетата от Министерски съвет методика за индексиране по Закона за обществените поръчки. Още тези дни ще подготвим докладна до Министерски съвет с писмено искане за дофинансиране на стадиона за завършването му в неговата цялост. Ще анексираме договора на изпълнителя със заема от 12 милиона, който Община Пловдив тегли с решение на Общински съвет. На срещата бе обсъдена и възможността да се кандидатства за европейски средства, ако футболният клуб получи домакинство на финален мач от голям евротурнир“, заяви заместник-кметът Пламен Райчев.

Съгласно програма на УЕФА, европейската футболна централа може да финансира чрез съответната национална федерация строителството на спортни съоръжения за евентуално домакинство на финал на голям турнир, при гаранции, че Общината е ангажирана със строежа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив