Посланикът на Австрия присъства на откриването на нов проект на EVN в Пловдив

„Австрия не е против определени държави или народи, ние сме за повече сигурност в Европа. Разбираме, че позицията на страната ни относно Шенген предизвиква определени последствия и сме много благодарни, че нашите български приятели реагираха обективно“.  Това заяви в Пловдив посланикът на Австрия в България Андреа Икич-Бьом по повод наложеното от страната й вето на България за Шенген. Дипломатът подчерта, че страната й вече е изготвила конкретни предложения към Европейската комисия за това как Шенгенската система да бъде по-ефективна. Посланикът добави, че България и Австрия вече са в контакт за следващите стъпки по казуса. В Пловдив Андреа Икич-Бьом присъства на откриването на нова топлинна инвестиция за 23 млн. лв. Проектът на ЕVN включва изграждане на 5 котела с обща мощност 100 MW (мегавата).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Андреа Икич-Бьом - посланик на Австрия

„Австрия не е против определени държави или народи, ние сме за повече сигурност в Европа. Разбираме, че позицията на страната ни относно Шенген предизвиква определени последствия и сме много благодарни, че нашите български приятели реагираха обективно“.  Това заяви в Пловдив посланикът на Австрия в България Андреа Икич-Бьом по повод наложеното от страната й вето на България за Шенген.

Дипломатът подчерта, че страната й вече е изготвила конкретни предложения към Европейската комисия за това как Шенгенската система да бъде по-ефективна. Посланикът добави, че България и Австрия вече са в контакт за следващите стъпки по казуса.

В Пловдив Андреа Икич-Бьом присъства на откриването на нова топлинна инвестиция за 23 млн. лв. Проектът на ЕVN включва изграждане на 5 котела с обща мощност 100 MW (мегавата).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини