Отлагат връщането на варненските акции на Панаира в ЦД, заради проверката на Министъра

Парламентът няма да разгледа днес проекторешението на ПП-ДБ за изискване от Министерството на икономиката да апортира варненските акции в Пловдивския панаира в Централния депозитар. Преди дни точката мина през ресорната парламентарна комисия. Вчера замяната на пловдивските и варненските акции отпадна от заседанието на ОбС на Пловдив, но малко по-късно стана ясно, че министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов е разпоредил пълен анализ на всички възможни действия от страна на Министерството на икономиката и индустрията по казуса с Пловдивския панаир за защита на държавния интерес. Това е причината днес предложението да не се разглежда от депутатите. Министърът на икономиката разпореди проверка по казуса с Пловдивския панаир През 2017 г. Общинският съвет на Варна взе решение за безвъзмездно прехвърляне от общината на държавата в лицето на министъра на икономиката на над 16 млн. броя безналични акции, представляващи 29% от капитала на „Международен панаир Пловдив“. Решението обаче и до днес не е изпълнено. Четири години по-късно – през 2021 г., местният парламент на морския град взима друго решение за апортиране на притежаваните от общината акции от капитала на „Международен панаир Пловдив“ в „Пълдин туринвест“, контролирано от Георги Гергов, а Министерството не е уведомено за този акт. Извадиха точката за акциите на Панаира от […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Международен панаир Пловдив
Снимка: Международен панаир Пловдив

Парламентът няма да разгледа днес проекторешението на ПП-ДБ за изискване от Министерството на икономиката да апортира варненските акции в Пловдивския панаира в Централния депозитар. Преди дни точката мина през ресорната парламентарна комисия.

Вчера замяната на пловдивските и варненските акции отпадна от заседанието на ОбС на Пловдив, но малко по-късно стана ясно, че министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов е разпоредил пълен анализ на всички възможни действия от страна на Министерството на икономиката и индустрията по казуса с Пловдивския панаир за защита на държавния интерес. Това е причината днес предложението да не се разглежда от депутатите.

Министърът на икономиката разпореди проверка по казуса с Пловдивския панаир

През 2017 г. Общинският съвет на Варна взе решение за безвъзмездно прехвърляне от общината на държавата в лицето на министъра на икономиката на над 16 млн. броя безналични акции, представляващи 29% от капитала на „Международен панаир Пловдив“. Решението обаче и до днес не е изпълнено.

Четири години по-късно – през 2021 г., местният парламент на морския град взима друго решение за апортиране на притежаваните от общината акции от капитала на „Международен панаир Пловдив“ в „Пълдин туринвест“, контролирано от Георги Гергов, а Министерството не е уведомено за този акт.

Извадиха точката за акциите на Панаира от заседанието на Общинския съвет

След този момент Министерството на икономиката и индустрията не е било страна в казуса, утоняват от там.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини