Извадиха точката за акциите на Панаира от заседанието на Общинския съвет

Предложението на „Демократична България“ Пловдив и Варна да разменият своите акции в Панаира, за да позволят на Пловдив да придобие 29% от изложението и да има пряко участие в него, бе отхвърлено на заседанието на общинския съвет. Предложението бе направено от Йордан Василев от групата „Автентична лява БСП“. Всичко това се случи на заседанието на местния парламент в Пловдив, където точката предизвика дебати и размяна на мнения. Социалистите в общинския съвет изразиха противоположното на очакваното мнение по въпроса, а предложението не намери подкрепата на съветниците от ГЕРБ. Казусът с Пловдивския панаир получи още време Напомняме, че дневният ред на заседанието включваше предложението на съветническата група на ДБ-Пловдив, което позволява на общината да придобие 29% от Международния панаир. Предложихме Община Пловдив да предостави на Варна 16% от притежаваните от нас 25% акции в дружеството, като в замяна да получим 29% от акциите на морския град в Панаира, от които Варна искаше да се откаже. Така и двете общини биха спечелили, обясни председателят на съветническата група на ДБ-Пловдив, адвокат Веселина Александрова. Тя посочи, че ако предложението беше прието от двете общински съвети, Варна щеше да получи два пъти повече акции от предложението на Георги Гергов с апорта, а Пловдив щеше да придобие […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съвет - Пловдив

Предложението на „Демократична България“ Пловдив и Варна да разменият своите акции в Панаира, за да позволят на Пловдив да придобие 29% от изложението и да има пряко участие в него, бе отхвърлено на заседанието на общинския съвет.

Предложението бе направено от Йордан Василев от групата „Автентична лява БСП“. Всичко това се случи на заседанието на местния парламент в Пловдив, където точката предизвика дебати и размяна на мнения. Социалистите в общинския съвет изразиха противоположното на очакваното мнение по въпроса, а предложението не намери подкрепата на съветниците от ГЕРБ.

Казусът с Пловдивския панаир получи още време

Напомняме, че дневният ред на заседанието включваше предложението на съветническата група на ДБ-Пловдив, което позволява на общината да придобие 29% от Международния панаир. Предложихме Община Пловдив да предостави на Варна 16% от притежаваните от нас 25% акции в дружеството, като в замяна да получим 29% от акциите на морския град в Панаира, от които Варна искаше да се откаже.

Така и двете общини биха спечелили, обясни председателят на съветническата група на ДБ-Пловдив, адвокат Веселина Александрова. Тя посочи, че ако предложението беше прието от двете общински съвети, Варна щеше да получи два пъти повече акции от предложението на Георги Гергов с апорта, а Пловдив щеше да придобие за първи път директна собственост върху акции от Панаира и щеше да запази блокиращ дял.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив