Казусът с Пловдивския панаир получи още време

Казусът с Пловдивския панаир получи още време. „Апелативният съд в Пловдив се произнесе по жалбата на Агенция по вписванията и сега Агенцията има 7-дневен срок за обжалване пред Върховен касационен съд (ВКС). Жалбата беше срещу решението на съдия Симеон Захариев, с което нареди на Агенцията да впише апорта на варненските акции и каза, че решението е необжалваемо. Агенцията обаче се позова на съдебна практика и обжалва пред горна инстанция. Здравко Димитров за Панаира: Държавата трябва да прецени на кой да даде акциите На тази инстанция можеше да се каже „Добре, имате право на жалба, но разгледана по същество, жалбата ви е неоснователна, затова вписвайте апорта“. Това щеше да е окончателно и щяхме да осъмнем с вписани 79 % от акциите в ръцете на Георги Гергов. Тричленният състав със съдия-докладчик Славейка Костадинова обаче постанови, че Агенцията няма право на жалба и прекрати производството“, съобщи общинският съветник от ДБ Пловдив адвокат Веселина Александрова. Очаква се Агенцията по вписвания да обжалва решението на съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Веселина Александрова
Снимка: Фейсбук / Веселина Александрова

Казусът с Пловдивския панаир получи още време.

„Апелативният съд в Пловдив се произнесе по жалбата на Агенция по вписванията и сега Агенцията има 7-дневен срок за обжалване пред Върховен касационен съд (ВКС).

Жалбата беше срещу решението на съдия Симеон Захариев, с което нареди на Агенцията да впише апорта на варненските акции и каза, че решението е необжалваемо. Агенцията обаче се позова на съдебна практика и обжалва пред горна инстанция.

Здравко Димитров за Панаира: Държавата трябва да прецени на кой да даде акциите

На тази инстанция можеше да се каже „Добре, имате право на жалба, но разгледана по същество, жалбата ви е неоснователна, затова вписвайте апорта“. Това щеше да е окончателно и щяхме да осъмнем с вписани 79 % от акциите в ръцете на Георги Гергов.

Тричленният състав със съдия-докладчик Славейка Костадинова обаче постанови, че Агенцията няма право на жалба и прекрати производството“, съобщи общинският съветник от ДБ Пловдив адвокат Веселина Александрова.

Очаква се Агенцията по вписвания да обжалва решението на съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини