Казусът с Пловдивския панаир получи още време

Казусът с Пловдивския панаир получи още време. „Апелативният съд в Пловдив се произнесе по жалбата на Агенция по вписванията и сега Агенцията има 7-дневен срок за обжалване пред Върховен касационен съд (ВКС). Жалбата беше срещу решението на съдия Симеон Захариев, с което нареди на Агенцията да впише апорта на варненските акции и каза, че решението е необжалваемо. Агенцията обаче се позова на съдебна практика и обжалва пред горна инстанция. Здравко Димитров за Панаира: Държавата трябва да прецени на кой да даде акциите На тази инстанция можеше да се каже „Добре, имате право на жалба, но разгледана по същество, жалбата ви е неоснователна, затова вписвайте апорта“. Това щеше да е окончателно и щяхме да осъмнем с вписани 79 % от акциите в ръцете на Георги Гергов. Тричленният състав със съдия-докладчик Славейка Костадинова обаче постанови, че Агенцията няма право на жалба и прекрати производството“, съобщи общинският съветник от ДБ Пловдив адвокат Веселина Александрова. Очаква се Агенцията по вписвания да обжалва решението на съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Веселина Александрова
Снимка: Фейсбук / Веселина Александрова

Казусът с Пловдивския панаир получи още време.

„Апелативният съд в Пловдив се произнесе по жалбата на Агенция по вписванията и сега Агенцията има 7-дневен срок за обжалване пред Върховен касационен съд (ВКС).

Жалбата беше срещу решението на съдия Симеон Захариев, с което нареди на Агенцията да впише апорта на варненските акции и каза, че решението е необжалваемо. Агенцията обаче се позова на съдебна практика и обжалва пред горна инстанция.

Здравко Димитров за Панаира: Държавата трябва да прецени на кой да даде акциите

На тази инстанция можеше да се каже „Добре, имате право на жалба, но разгледана по същество, жалбата ви е неоснователна, затова вписвайте апорта“. Това щеше да е окончателно и щяхме да осъмнем с вписани 79 % от акциите в ръцете на Георги Гергов.

Тричленният състав със съдия-докладчик Славейка Костадинова обаче постанови, че Агенцията няма право на жалба и прекрати производството“, съобщи общинският съветник от ДБ Пловдив адвокат Веселина Александрова.

Очаква се Агенцията по вписвания да обжалва решението на съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Коментари

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни