Здравко Димитров за Панаира: Държавата трябва да прецени на кой да даде акциите

„Съобразил съм се изцяло с решенията на ОбС и на съда по отношение на Панаира. Каквото трябва, ние сме го направили. Държавата трябва да се намеси и прецени на кой да даде акциите и кой да менажира Панаира. Имахме уверението за това, но не стана“. Така кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира предложението на съветниците от ДБ в града на тепетата чрез замяна на акции между пловдивската и варненската община, градът ни да може да придобие 29% от Международния панаир и за първи път да има пряко участие с акции в него. Здравко Димитров посочи още, че освен Панаира, Пловдив никога не е притежавал и едноименното летище. Той остро разкритикува работата на общинските съветници, като заяви, че заради отхвърлените предложения за изграждане на ново училище в „Западен“, санирането на бившия Партиен дом и почистването на река Марица, Пловдив е изгубил близо 30 милиона лева. „Управлявам в кръгова отбрана от началото на мандата. Повечето съветници само си разкарват рокличките и костюмите и както някои будни граждани, бойкотират добрите решения, които предлагаме“, коментира Здравко Димитров. По думите му, финансовата корекция от 17,5 милиона лева за пречиствателната станция е отпаднала, но не поиска да съобщи повече подробности. По отношение на довършването на пробива […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Здравко Димитров
Снимка: Община Пловдив

„Съобразил съм се изцяло с решенията на ОбС и на съда по отношение на Панаира. Каквото трябва, ние сме го направили. Държавата трябва да се намеси и прецени на кой да даде акциите и кой да менажира Панаира. Имахме уверението за това, но не стана“. Така кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира предложението на съветниците от ДБ в града на тепетата чрез замяна на акции между пловдивската и варненската община, градът ни да може да придобие 29% от Международния панаир и за първи път да има пряко участие с акции в него.

Здравко Димитров посочи още, че освен Панаира, Пловдив никога не е притежавал и едноименното летище. Той остро разкритикува работата на общинските съветници, като заяви, че заради отхвърлените предложения за изграждане на ново училище в „Западен“, санирането на бившия Партиен дом и почистването на река Марица, Пловдив е изгубил близо 30 милиона лева.

„Управлявам в кръгова отбрана от началото на мандата. Повечето съветници само си разкарват рокличките и костюмите и както някои будни граждани, бойкотират добрите решения, които предлагаме“, коментира Здравко Димитров.

По думите му, финансовата корекция от 17,5 милиона лева за пречиствателната станция е отпаднала, но не поиска да съобщи повече подробности.

По отношение на довършването на пробива „Модър-Царевец“ той обясни, че това зависи изпълнението на проекта за Южния обходен колектор.

Договорът пък за ремонта на Кукленско шосе ще бъде прекратен, заради неизпълнение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини