Избори 2024

Водещи новини

Парламентът днес ще разгледа предложението на ПП-ДБ за акциите на Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен панаир Пловдив

Парламентът днес ще разгледа проекторешението на ПП-ДБ за изискване от Министерството на икономиката да апортира варненските акции на Панаира в Централния депозитар.

Утре казусът ще се дебатира и в пловдивския общински съвет. В дневния ред на заседанието е включено предложението на групата съветници на ДБ-Пловдив, а именно – общината да може да придобие 29% от Международния панаир и за първи път да има пряко участие с акции в него.

Общинският съвет ще гласува възможността Пловдив да придобие 29% от Панаира

Предлагаме Община Пловдив да даде на Варна 16% от притежаваните на града на тепетата 25% в дружеството, като за сметка на това чрез замяна получи 29%-те процента на морския град в Панаира, от които иска да се откаже.

Така печелят и двете общини, обясни вече председателят на групата съветници на ДБ – Пловдив адвокат Веселина Александрова.

По думите й, ако предложението бъде прието от двата общински съвета, Варна ще получи два пъти повече акции, отколкото от схемата на Георги Гергов с апорта, а Пловдив ще получи за първи път пряка собственост върху акции от Панаира и ще продължи да има блокираща квота.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив