Избори 2024

Водещи новини

Откриха обновената мултифункционална спортна площадка в ОУ „Д-р Петър Берон“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Спортна площадка - игрище - район Централен
Снимка: община Пловдив

Зам.-кметът Стефан Стоянов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откриха поредната обновена мултифункционална спортна площадка на открито. Тя се намира в ОУ „Д-р Петър Берон“ и е реализирана по общинската подпрограма за облагородяване на дворните пространства в училищата.

Новата спортна база е пригодена за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт и хокей на трева като за всеки от спортовете са поставени съответните съоръжения. Площадката ще се ползва от над 400 деца, а най-малките от тях днес официално прерязаха лентата.

“Положена е изцяло нова настилка, поставена е нова оградна мрежа, укрепени са амортизираните компоненти. Площадката разполага и с писта за бягане“, обясни директорът на училището Стефан Кичуков.

Общата стойност на проекта е 47 973 лв. като финансирането от страна на общината е 36 153 лв.

„Всяка година отделяме по половин милион за финансиране на проекти в училищните дворове. Тази подпрограма стартира преди 3 години и е сред най-успешните в общинската образователна програма. Планираме през следващата година да я разширим и да дадем възможност на повече училища да кандидатстват“, коментира Стефан Стоянов.

В рамките на 2020 – 2022 г. Община Пловдив е предоставила финансова подкрепа за ремонтиране и сертифициране на 30 спортни площадки и облагородяване на 9 дворни пространства в общо 38 общински образователни институции. Инвестираните средства от общинския бюджет са на стойност 1 239 158 лв.

Максималният размер на финансовата помощ от страна на Община Пловдив за подаден от кандидата проект е в размер на до 80% от допустимите разходи, но не повече от 40 000 лв., а останалите средства са съфинансиране от образователните институции.

По-рано тази година общината спечели и допълнителни четири проекта по програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища на Министерство на образованието и науката. Така с нова спортна инфраструктура ще се сдобият езиковите гимназии „Иван Вазов“ и „Пловдив“, както и СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Основен ремонт ще бъде извършен и на площадката за спорт в двора на Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив