Избори 2024

Водещи новини

СУ „Любен Каравелов“ даде старт на националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
СУ Любен Каравелов
Снимка: бощина Пловдив

СУ „Любен Каравелов“ беше домакин на откриването на новата национална програма на Министерство на образованието и науката „Заедно в изкуствата и спорта“ . Тя е на стойност 90 млн. лв. и обхваща ученици от I до XII клас от държавни, общински и частни училища на територията на цялата страна.

Мащабната национална програма има за цел да стимулира развитието на танцовите, музикалните и театралните изкуства и спорта в училищата. Изпълнението й ще насърчи още и работата в екип и ще подобри социалните взаимодействия на учениците.

За пловдивска област в модул „изкуства“ са сформирани 194 групи с 2289 ученици от 99 училища, а в модул „спорт“ участват 104 отбора, които са с 3017 участници от 105 училища.

СУ „Любен Каравелов“, което е с музикален профил, участва в програмата с 2 спортни групи и 3 по изкуство. През 2020 г. по ОП „Региони в растеж“ сградата на училището беше изцяло обновена, а в началото на тази година бяха открити многофункционална спортна зала и голям плувен басейн. В двора на училището са обособени две игрища за няколко вида спорт – футбол, баскетбол, писта за бягане. Основен ремонт беше направен и на помощната сграда на СУ „Любен Каравелов“ на ул. „Марагидик“ 37.

Освен двете сгради на СУ „Любен Каравелов“, по оперативната програма бяха обновени още ДГ „Снежанка“, ДГ „Перуника“,  ДЯ „Детски смях“ и беше открита нова детска градина на ул. „Богомил“.

На откриването на националната програма присъстваха зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, началникът на РУО – Пловдив Антоанета Пакова, директори на училища, олимпийски медалисти и др.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив