Избори 2024

Водещи новини

Организират първият по рода си фестивал на театралните школи в Пловдив Гледай Ти 2023

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Организират първият по рода си фестивал на театралните школи в Пловдив Гледай Ти 2023

Община Пловдив и театър “Хенд” канят пловдивчани на първия по рода си фестивал на младежките театрални школи в град Пловдив, който ще се проведе между 26 май и 3 юни, 2023г.  под името  “Гледай Ти”.

Бляскавата церемония по откриването е на 26 май 2023 г. , петък, от 19 ч в театър Хенд, (бул. “Руски” 18). Водещ ще е неповторимата Иванка Шекерова. Специални гости за откриването ще бъдат учениците от 9 ”б” клас на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив, които ще представят спектакъла “Един по един”.

В рамките на три фестивални дни възпитаници на най-изявените театрални школи в града ще представят своето творчество, ще споделят опит, ще създадат ценни приятелства и контакти. Ще получат информация и възможности за бъдещото си професионално развитие.

Всички пловдивчани и гости на града  могат да споделят празника на младите в театъра, като посетят спектаклите на театралните школи в рамките на съпътстващата програма от 29 -ти май до 2 – ри юни в театър “Хенд“. Подробна програма на страницата на театър “Хенд” в социалните мрежи.

Организаторите на новия фестивал са си поставили задачата да предоставят поле и стимул за изява и развитие на пловдивските театрални надежди и канят всички да се потопят в магията на изкуството и да подкрепят младите в техния творчески път.

Фестивалът на театралните школи в Пловдив “Гледай Ти” се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и със съдействието на представители на частния бизнес, Драматичен театър Пловдив и Държавен куклен театър – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив