Избори 2024

Водещи новини

На 21 май ще бъде даден старт на Националния фестивал на пешеходеца

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
На 21 май ще бъде даден старт на Националния фестивал на пешеходеца

На 21 май ще бъде даден старт на Националния фестивал на пешеходеца. Събитието се организира за втори път от Община Пловдив и  Медицински университет – Пловдив след успешния му старт през 2019 г.

„Над 1400 човека взеха участие в първото издание на фестивала, което се проведе на Гребна база. Надяваме се това да се превърне в традиция за Пловдив, в която да се включват все повече любители на ходенето пеш“, заяви зам.-кметът по спорт Георги Титюков по време на пресконференция по повод откриването на фестивала.

Участие в нея взеха още ръководителят на секцията по „Физическо възпитание и спорт“ към МУ – Пловдив доц. Албена Иванова, ръководителят на отдел „PR и Реклама“ Дора Йорданова, както и координаторът за културна и социална дейност на университета Ангелина Калофова.

Тази година инициативата включва изкачването на Младежки хълм, като стартът ще бъде даден с регистрация в 9:30 ч. в двора на Факултета по дентална медицина (ФДМ) към МУ-Пловдив, бул „Христо Ботев“ 3, пред Централен вход. Желаещите да се включат могат да се регистрират на следния линк, като записване ще се извършва и на място в неделния ден. Началният час на изкачването е 10:00 ч.

„Предвидени са два маршрута – единият е по-лек и кратък, а другият продължава до самия връх. За улеснение по пътя ще бъдат разположени пунктове, на които студенти ще насочват гражданите. Ще бъде осигурен и лекар“, поясни Дора Йорданова.

Събитието ще започне с музикална програма и демонстрация на дронове. За финал организаторите са предвидили томбола с награди в 12:00 ч. отново в двора на Факултета по дентална медицина.

Фестивалът се организира по покана на Община Бланкенберге, Кралство Белгия, където вече всяка година през последните 50 има традиция да се провежда Международен фестивал на пешеходеца, в който се включват голям брой любители на ходенето пеш от цял свят.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив