Общинският съвет на Варна да отмени решението за апорта на Панаира

ОбС на Варна да отмени решението за апорта на Панаира и да ги върне на държавата, ще предложат съветниците от ДБ в морския град. Това става ясно от публикация в социалните мрежи на председателя на групата на партията в пловдивския парламент адвокат Веселина Александрова. Предложението ще бъде внесено за гласуване от варненските съветници. Ако то бъде прието, собствеността върху 29-те процента акции ще остане в Община Варна и кметът на града ще може да изпълни решението от 2017 г. те да бъдат върнати на държавата, откъдето не е трябвало изобщо да излизат, обясни пловдивската съветничка. „Сега всичко е в ръцете на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който да оправи кашата, която забърка през 2016-та година, когато сам подари 29% от акциите на пловдивския панаир на Варна. Съветниците на морския град трябва да отменят скандалното решение за апорта“, коментира председателя на групата на ДБ в ОбС на Пловдив адвокат Веселина Александрова. На общото събрание от понеделник на „Пълдин Туринвест“, контролиращо Панаира чрез бизнесмена Георги Гергов, бяха приети варненските акции. Така Гергов вече притежава 79% от капитала на дружеството и може да взима еднолични решения за съдбата на Международното изложение и 350-те дка с него. Кметът на Пловдив Здравко Димитров вече обяви, че ще обжалва в съда решението на акционерите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Международен панаир Пловдив

ОбС на Варна да отмени решението за апорта на Панаира и да ги върне на държавата, ще предложат съветниците от ДБ в морския град. Това става ясно от публикация в социалните мрежи на председателя на групата на партията в пловдивския парламент адвокат Веселина Александрова.

Предложението ще бъде внесено за гласуване от варненските съветници. Ако то бъде прието, собствеността върху 29-те процента акции ще остане в Община Варна и кметът на града ще може да изпълни решението от 2017 г. те да бъдат върнати на държавата, откъдето не е трябвало изобщо да излизат, обясни пловдивската съветничка.

„Сега всичко е в ръцете на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който да оправи кашата, която забърка през 2016-та година, когато сам подари 29% от акциите на пловдивския панаир на Варна. Съветниците на морския град трябва да отменят скандалното решение за апорта“, коментира председателя на групата на ДБ в ОбС на Пловдив адвокат Веселина Александрова.

На общото събрание от понеделник на „Пълдин Туринвест“, контролиращо Панаира чрез бизнесмена Георги Гергов, бяха приети варненските акции. Така Гергов вече притежава 79% от капитала на дружеството и може да взима еднолични решения за съдбата на Международното изложение и 350-те дка с него.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров вече обяви, че ще обжалва в съда решението на акционерите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив