Избори 2024

Водещи новини

Областният управител проведе поредица от срещи, свързани с подготовката на предсрочните избори 2022

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Машина за гласуване - избори
Снимка: iStock

Поредица от срещи, свързани с подготовка на парламентарните избори, проведе областният управител на област Пловдив Ангел Стоев. Първата беше с директора на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев и началника на „Охранителна полиция“ комисар Костадин Костов, втората с директора на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева.

Полицията ще активизира работата по подготовката на изборите, така че да се гарантира тяхното нормално провеждане, стана ясно след срещата на Ангел Стоев със ст. комисар Балев. Взети са всички мерки за честното и прозрачно протичане на вота, в това число и за пресичане на евентуални опити за купен и контролиран вот.

„С директора на РЗИ-Пловдив направихме преглед на ситуацията като в момента не се наблюдава ръст на заболелите, дори се очаква затихване в средата на септември. Затова на този етап общата ни оценка е, че епидемичната обстановка няма да окаже съществено влияние върху изборния процес“, съобщи след срещата с д-р Димчева Стоев и припомни, че според Картата на епидемичната обстановка Област Пловдив е в т. нар. „Етап 1“. В момента в Пловдивска област са в сила временни мерки като най-важните са: носене на защитна маска в лечебни и здравни заведения,  в обектите за предоставяне на социални услуги и в градския транспорт, спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 м и засилена хигиена.

РЗИ-Пловдив разполага с всички видове ваксини като основно хората си поставят бустерни дози. Няма проблем и с болничните легла.

За деня на изборите за карантинираните лица ще бъдат осигурени мобилни урни. В болниците ще има разкрити отделни секции за  пациенти с COVID-19.

Областният управител продължава и срещите, свързани с осигуряване на зали за 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област. Обсъждат се няколко варианта, но нито един от тях не е окончателен на този етап. „Като разполагаме с решение, ще информираме медиите“, коментира Ангел Стоев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив