Над 250 са монтираните климатици по проекта за чист въздух за Пловдив

Над 250 са монтираните отоплителни устройства по проекта за чист въздух за Пловдив, съобщиха от администрацията. Сред тях 145 са климатици, а останалите 110 – отоплителни уреди на пелети. Монтирането на новите екологични устройства започна в средата на септември и продължава по предварително изготвен график. През този месец ще бъдат поставени още 250 климатика и ще започне доставката на радиатори. Близо 800 са домакинствата в Пловдив, които са сключили договор за подмяна на старите си печки. От тях 75 % са за климатици, а 25 %  – за устройства на пелети и радиатори. Подписването на договори се извършва по установен график. Община Пловдив напомня, че продължава приемането на заявления за безплатна подмяна на старите уреди на твърдо гориво. Попълнени и подписани декларации за участие гражданите могат да подават всеки работен ден от 08:30 до 17:15 ч. в деловодството на Община Пловдив, в сградите на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на ул. „Емил де Лавеле“ 9 и ул. „Железарска“ 1, в районните администрации, както и онлайн на имейл [email protected] До момента за участие в проекта са подадени над 2250 декларации като само от началото на месеца има 60 нови заявления.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Климатик

Над 250 са монтираните отоплителни устройства по проекта за чист въздух за Пловдив, съобщиха от администрацията. Сред тях 145 са климатици, а останалите 110 – отоплителни уреди на пелети. Монтирането на новите екологични устройства започна в средата на септември и продължава по предварително изготвен график. През този месец ще бъдат поставени още 250 климатика и ще започне доставката на радиатори.

Близо 800 са домакинствата в Пловдив, които са сключили договор за подмяна на старите си печки. От тях 75 % са за климатици, а 25 %  – за устройства на пелети и радиатори. Подписването на договори се извършва по установен график.

Община Пловдив напомня, че продължава приемането на заявления за безплатна подмяна на старите уреди на твърдо гориво. Попълнени и подписани декларации за участие гражданите могат да подават всеки работен ден от 08:30 до 17:15 ч. в деловодството на Община Пловдив, в сградите на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на ул. „Емил де Лавеле“ 9 и ул. „Железарска“ 1, в районните администрации, както и онлайн на имейл [email protected]

До момента за участие в проекта са подадени над 2250 декларации като само от началото на месеца има 60 нови заявления.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини