Избори 2024

Водещи новини

Над 250 са монтираните климатици по проекта за чист въздух за Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Климатик

Над 250 са монтираните отоплителни устройства по проекта за чист въздух за Пловдив, съобщиха от администрацията. Сред тях 145 са климатици, а останалите 110 – отоплителни уреди на пелети. Монтирането на новите екологични устройства започна в средата на септември и продължава по предварително изготвен график. През този месец ще бъдат поставени още 250 климатика и ще започне доставката на радиатори.

Близо 800 са домакинствата в Пловдив, които са сключили договор за подмяна на старите си печки. От тях 75 % са за климатици, а 25 %  – за устройства на пелети и радиатори. Подписването на договори се извършва по установен график.

Община Пловдив напомня, че продължава приемането на заявления за безплатна подмяна на старите уреди на твърдо гориво. Попълнени и подписани декларации за участие гражданите могат да подават всеки работен ден от 08:30 до 17:15 ч. в деловодството на Община Пловдив, в сградите на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на ул. „Емил де Лавеле“ 9 и ул. „Железарска“ 1, в районните администрации, както и онлайн на имейл [email protected]

До момента за участие в проекта са подадени над 2250 декларации като само от началото на месеца има 60 нови заявления.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив