Комисии от инженери-конструктори започват от днес огледи в пострадалите в община Карлово

Комисии от инженери-конструктори започват от днес огледи в пострадалите от наводнението села Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово, съобщиха от Кризисния щаб. Специалистите ще обследват пострадалите сгради и ще описват пораженията по тях. Въз основа на събраната информация екипите ще дадат становище дали съответните постройки подлежат на ремонт, дали са годни за обитаване или трябва да бъдат съборени. Окончателното решение ще бъде взето от Общината след внимателен анализ на данните от докладите на инженерите. Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиене и готвене. Препоръчва се употребата й само за битови нужди. При отпадане на забраната от РЗИ, Кризисния щаб ще уведоми своевременно населението. От днес ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 375 лв., отпусната от държавата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Наводнение в Карлово - Богдан - Каравелово - Слатина - пострадалите - помощи
Снимка: община Карлово

Комисии от инженери-конструктори започват от днес огледи в пострадалите от наводнението села Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово, съобщиха от Кризисния щаб.

Специалистите ще обследват пострадалите сгради и ще описват пораженията по тях. Въз основа на събраната информация екипите ще дадат становище дали съответните постройки подлежат на ремонт, дали са годни за обитаване или трябва да бъдат съборени. Окончателното решение ще бъде взето от Общината след внимателен анализ на данните от докладите на инженерите.

Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиене и готвене. Препоръчва се употребата й само за битови нужди. При отпадане на забраната от РЗИ, Кризисния щаб ще уведоми своевременно населението.

От днес ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 375 лв., отпусната от държавата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини