Избори 2024

Водещи новини

Кметът публично да отговори дали ще спре вписването увеличението на капитала на „Пълдин Туринвест“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Здравко Димитров
Снимка: Община Пловдив

Съветниците от „Демократична България“ в Пловдив искат публичен отговор от кмета Здравко Димитров дали ще спре вписването на увеличението на капитала на „Пълдин Туринвест“ чрез апорта на варненските акции. Още вчера те предупредиха в официално искане до местната управа, че днес е последния срок, в който градоначалникът може да защити обществения интерес.

Само при обжалване решенията на Общото събрание на акционерите на дружеството, взети на 9 януари, без паралелно искане за спиране на вписването, намалението на дела на Община Пловдив в капитала на „Пълдин Туринвест“ ще стане факт, предупредиха от ДБ.

Съветниците ще отидат в 10,30 часа в Община Пловдив, за да попитат какви ще са действията на администрацията от тук нататък, защото нямат отговор на внесеното искане.

Вчера за Дарик от пресцентъра на Здравко Димитров заявиха, че градоначалникът ще изпълни решението на Общинския съвет от 19 декември, което го задължава да поиска отмяна от съда за взетите решения на Общото събрание на „Пълдин Туринвест“ от 9 януари 2023 г. в законоустановеният срок за подаване на исковата молба към съда, който е 14 дневен от датата на провеждане на събранието.

Дали кметът ще спре обаче вписването на акциите, както направи преди месец и половина при същите обстоятелства, не стана ясно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив