Избори 2024

Водещи новини

Георгов поиска вписване на решението за увеличаване на капитала на „Пълдин туринвест“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен панаир Пловдив
Снимка: fair.bg

Тази сутрин Георги Гергов е поискал вписване в Търговския регистър на решението за увеличаване на капитала на „Пълдин туринвест“ чрез варненските акции от Панаира.

С въпроса – ще спре ли вписването, както направи вече веднъж, Дарик радио се обърна към кмета на Пловдив.

От отговора на Здравко Димитров става ясно само, че ще изпълни решението на Общинския съвет от 19 декември, което го задължава да поиска отмяна от съда за взетите решения на Общото събрание на „Пълдин Туринвест“ от 9 януари 2023 г. в законоустановеният срок за подаване на исковата молба към съда, който е 14 дневен от датата на провеждане на събранието.

„Ще изпълня волята на народа, така както ми е вменена от общинските съветници на града“, категоричен е Димитров.

Според юристи обаче заедно с иска в Окръжен съд за отмяна на решението на акционерите паралелно трябва да се поиска и спиране на вписването на акциите.

„Това е нужно, докато съдът не се произнесе дали оспореното решение на общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ е законосъобразно или не“, обясни пред Дарик съветничката от ДБ Пловдив Веселина Александрова.

Дали от общината ще спрат вписването за увеличаване на капитала на „Пълдин туринвест“ и какво ще са предстоящите ходове на местната администрация, предстои да разберем.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив