Георгов поиска вписване на решението за увеличаване на капитала на „Пълдин туринвест“

Тази сутрин Георги Гергов е поискал вписване в Търговския регистър на решението за увеличаване на капитала на „Пълдин туринвест“ чрез варненските акции от Панаира. С въпроса – ще спре ли вписването, както направи вече веднъж, Дарик радио се обърна към кмета на Пловдив. От отговора на Здравко Димитров става ясно само, че ще изпълни решението на Общинския съвет от 19 декември, което го задължава да поиска отмяна от съда за взетите решения на Общото събрание на „Пълдин Туринвест“ от 9 януари 2023 г. в законоустановеният срок за подаване на исковата молба към съда, който е 14 дневен от датата на провеждане на събранието. „Ще изпълня волята на народа, така както ми е вменена от общинските съветници на града“, категоричен е Димитров. Според юристи обаче заедно с иска в Окръжен съд за отмяна на решението на акционерите паралелно трябва да се поиска и спиране на вписването на акциите. „Това е нужно, докато съдът не се произнесе дали оспореното решение на общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ е законосъобразно или не“, обясни пред Дарик съветничката от ДБ Пловдив Веселина Александрова. Дали от общината ще спрат вписването за увеличаване на капитала на „Пълдин туринвест“ и какво ще са предстоящите ходове на местната администрация, предстои да разберем.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Международен панаир Пловдив
Снимка: fair.bg

Тази сутрин Георги Гергов е поискал вписване в Търговския регистър на решението за увеличаване на капитала на „Пълдин туринвест“ чрез варненските акции от Панаира.

С въпроса – ще спре ли вписването, както направи вече веднъж, Дарик радио се обърна към кмета на Пловдив.

От отговора на Здравко Димитров става ясно само, че ще изпълни решението на Общинския съвет от 19 декември, което го задължава да поиска отмяна от съда за взетите решения на Общото събрание на „Пълдин Туринвест“ от 9 януари 2023 г. в законоустановеният срок за подаване на исковата молба към съда, който е 14 дневен от датата на провеждане на събранието.

„Ще изпълня волята на народа, така както ми е вменена от общинските съветници на града“, категоричен е Димитров.

Според юристи обаче заедно с иска в Окръжен съд за отмяна на решението на акционерите паралелно трябва да се поиска и спиране на вписването на акциите.

„Това е нужно, докато съдът не се произнесе дали оспореното решение на общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ е законосъобразно или не“, обясни пред Дарик съветничката от ДБ Пловдив Веселина Александрова.

Дали от общината ще спрат вписването за увеличаване на капитала на „Пълдин туринвест“ и какво ще са предстоящите ходове на местната администрация, предстои да разберем.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини