Избори 2024

Водещи новини

„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ искат временна комисия за Пловдивския панаир

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен панаир Пловдив

„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ искат временна комисия за Пловдивския панаир. Това обявиха на съвместен брифинг в парламента двете политически формации. Временната комисия ще трябва да установи всички факти и обстоятелства около Пловдивския панаир от 2016 г. досега.

От ГЕРБ пък заявиха, че ще дадат случая на съда.

„Демократична България” и „Продължаваме промяната” няма да се откажат от битката за Пловдивския панаир, заяви на брифинг в парламента общинският съветник от „Демократична България” в Пловдив Йордан Иванов. За целта двете формации предлагат временна комисия, която да установи всички факти по случая.

Никола Минчев от „Продължаваме промяната” уточни, че във временната комисия ще бъде извикан и министърът на кулурата Велислав Минеков.

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов изрази надежда, че временната комисия ще е по-сериозен инструмент.

Тома Биков от ГЕРБ припомни, че пловдивският панаир бил приватизиран от бившия коалиционен партньор на „Продължаваме промяната” и „Демократична България” – БСП.

Според Биков именно съдът е компетентен да реши доколко сделката е законна и какви основания има.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив