в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / „Съединени за Пловдив“ представиха кандидатите си за кметове на „Северен“ и „Западен“

„Съединени за Пловдив“ представиха кандидатите си за кметове на „Северен“ и „Западен“

Днес ви представяме кандидатите за районите Северен и Западен. И докато Тодор Тодоров за Западен е до голяма степен предвидим избор за нас, то Асен Костов е единственият кандидат за изборна длъжност, когото “Съединени за Пловдив” решихме да подкрепим в Северен, без да е свързан по какъвто и да е начин с партиите в коалицията. И все пак, за нас той е точно толкова близък по убеждения и каузи, колкото и останалите. Това каза Славчо Атанасов, при представянето на кандидатите за районни кметове на местната коалиция. Според кандидатът за кмет на Пловдив, в момента Северен е един от най-проблемните по отношение на трафика и ремонтите район на града – лошо управляван от кмет, който фактически отсъства. “Истината е, че Асен Костов в момент работи кмет повече от формалния такъв. Прави го доброволно, със сърце и без да чака отплата. Ако някой има проблем в район Северен, по-вероятно е да потърси Асен Костов от “Спаси Пловдив”, отколкото местната администрация”, добави Славчо Атанасов. “А Западен, подобно на Тракия и Южен, расте бързо, превръща се в поредната голяма спалня и придобива всички проблеми на презастроените райони в града. Няма да ви изненадам, ако кажа, че при предварителните анкети с жителите на Западен сред […]

Съединени за Пловдив представиха кандидатите си за кметове на Северен и Западен

Днес ви представяме кандидатите за районите Северен и Западен. И докато Тодор Тодоров за Западен е до голяма степен предвидим избор за нас, то Асен Костов е единственият кандидат за изборна длъжност, когото “Съединени за Пловдив” решихме да подкрепим в Северен, без да е свързан по какъвто и да е начин с партиите в коалицията. И все пак, за нас той е точно толкова близък по убеждения и каузи, колкото и останалите.

Това каза Славчо Атанасов, при представянето на кандидатите за районни кметове на местната коалиция.
Според кандидатът за кмет на Пловдив, в момента Северен е един от най-проблемните по отношение на трафика и ремонтите район на града – лошо управляван от кмет, който фактически отсъства.

“Истината е, че Асен Костов в момент работи кмет повече от формалния такъв. Прави го доброволно, със сърце и без да чака отплата. Ако някой има проблем в район Северен, по-вероятно е да потърси Асен Костов от “Спаси Пловдив”, отколкото местната администрация”, добави Славчо Атанасов.

“А Западен, подобно на Тракия и Южен, расте бързо, превръща се в поредната голяма спалня и придобива всички проблеми на презастроените райони в града. Няма да ви изненадам, ако кажа, че при предварителните анкети с жителите на Западен сред първите проблеми се наредиха липсата на училище оттатък “Пещерско шосе” – един нов район, наскоро застроен, но без необходимото урбанистично мислене, без план за развитие и каквато и да е демографска прогноза. Нужно е много визионерско мислене и лидерски качества за да се пребори бъдещият кмет за интересите на съгражданите си. Вярвам, че сме намерили такъв кандидат в лицето на Тодор Тодоров” – така Славчо Атанасов представи кандидатът за районен кмет на Западен.

“Решението да ме подкрепите за районен кмет в район Северен за мен е висока оценка за работата на “Спаси Пловдив” и личната ми ангажираност с проблемите на хората там. Както знаете, ние регистрирахме пълна листа със Съюз на свободните демократи, за участие в местните избори през октомври. Ако трябва накратко да кажа защо Славчо Атанасов е силен кандидат и трябва да стане кмет на Пловдив, това е защото Славчо Атанасов не е корумпиран и не е крадец”, категорично заяви Асен Костов.

“Както съм работил като гражданин, по същия начин ще го правя и като кмет. И в момента получавам стотици сигнали от жителите там, наистина правя повече проверки за законност на строежи и разрешителни, отколкото местната администрация.
Ако нещо мога веднага да обещая, че ще се случи, когато ме изберат, то е, че ще милея за града както и досега и ще въведа пълна прозрачност в работата на кмета и екипа му”, добави той.

„Вярвам, че Асен Костов ще стане кмет на Северен! Градът и районът ще спечелят от това, от неговата отдаденост и искрената му загриженост за хората“, каза Владимир Кисьов, лидер на ВМРО-Пловдив.

„С Асен се познаваме от много години. С него ни свързва същата спойка, която ни събра в коалицията: пловдивчани, готови да работят с приемен ден – всеки ден“, добави Георги Титюков, председател на „Кауза България“ и лидер на коалиция „Съединени за Пловдив“.

Според кандидата за районен кмет Тодор Тодоров, през последните години район Западен е станал предпочитано място за живот на млади хора, както и на желаещите да живеят в Пловдив от цяла Южна България.

“Голяма част от инфраструктурата е в плачевно състояние. Вътрешно-кварталните улици са под всякаква критика, а Пещерско шосе, което е основна пътна артерия на района, е за основен ремонт. В района има улици, които от десетилетия не са видели една лопата асфалт.
Голям проблем в района е бързото и хаотично строителство. В бъдеще, от моята администрация разрешения за строеж ще се издават само след внимателен анализ, който ще преценява комплексно всички жилищни мероприятия. Разрешенията за строеж ще се обвързват и с задължения на изпълнителите от комунален, инфраструктурен и екологичен аспект”, добави той.

Според него районът има остра нужда от поне още едно училище и две детски градини и ясли, премахването на жп-линията по продължение на бул „Копривщица“ е проблем, който изисква съвместна работа с община Пловдив и район Централен.

„Чувам нашите опоненти често да повтарят, че като ги изберат, веднага ще заработят градът да стане едно по-добро място за живеене. Вероятно от неопитност, защото не допускам да е друго, но те грешат. Първата ми работа, когато аз и екипът ми влезем в общината, ще бъде да направим щателна ревизия на финансовото състояние на града! Защото, опасявам се, то е далеч по-лошо, отколкото сегашната управа си признава. Точните числа на задълженията са тайна, пазена като ядрено куфарче. Наследството за бъдещия кмет на община Пловдив, а оттам – и на районните кметове, – ще е тежко и никой с лека ръка не бива предизборно да обещава чудеса. Едва когато знаем с какво разполагаме, тогава ще планираме спешните за довършване проекти и ще направим програма за целия мандат“, завърши Славчо Атанасов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини