в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Петима от районните кметове на Пловдив влизат в предизборна кампания

Петима от районните кметове на Пловдив влизат в предизборна кампания

Петима от районните кметове на Пловдив – в „Тракия“, „Северен“, „Източен“, „Западен“ и „Централен“ влизат в предизборна кампания и ще трябва да определят свои заместници до местните избори на 29 октомври т.г. Костадин Димитров е кандидатът за кмет на Пловдив на ПП ГЕРБ, Георги Стаменов се кандидатира отново за кмет на район „Централен“, а Димитър Колев и Иван Стоянов са в листата за общински съветници на ГЕРБ. Димитър Колев е и новият лидер на партията на Борисов в Пловдив, след като Иван Тотев се оттегли от поста. Стоян Алексиев отново се кандидатира за районен кмет на „Северен“, но не от ГЕРБ, а от партията на политолога Иван Калоферов ПП „Движение за демократично действие – D3“. Самият Калоферов също ще е кандидат за кмет на Пловдив. Заместниците им ще трябва да бъдат гласувани на извънредна сесия на Общинския съвет на Пловдив.

Общински съвет - Пловдив

Петима от районните кметове на Пловдив – в „Тракия“, „Северен“, „Източен“, „Западен“ и „Централен“ влизат в предизборна кампания и ще трябва да определят свои заместници до местните избори на 29 октомври т.г.

Костадин Димитров е кандидатът за кмет на Пловдив на ПП ГЕРБ, Георги Стаменов се кандидатира отново за кмет на район „Централен“, а Димитър Колев и Иван Стоянов са в листата за общински съветници на ГЕРБ. Димитър Колев е и новият лидер на партията на Борисов в Пловдив, след като Иван Тотев се оттегли от поста.

Стоян Алексиев отново се кандидатира за районен кмет на „Северен“, но не от ГЕРБ, а от партията на политолога Иван Калоферов ПП „Движение за демократично действие – D3“. Самият Калоферов също ще е кандидат за кмет на Пловдив.

Заместниците им ще трябва да бъдат гласувани на извънредна сесия на Общинския съвет на Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини