в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Петима от районните кметове на Пловдив влизат в предизборна кампания

Петима от районните кметове на Пловдив влизат в предизборна кампания

Петима от районните кметове на Пловдив – в „Тракия“, „Северен“, „Източен“, „Западен“ и „Централен“ влизат в предизборна кампания и ще трябва да определят свои заместници до местните избори на 29 октомври т.г. Костадин Димитров е кандидатът за кмет на Пловдив на ПП ГЕРБ, Георги Стаменов се кандидатира отново за кмет на район „Централен“, а Димитър Колев и Иван Стоянов са в листата за общински съветници на ГЕРБ. Димитър Колев е и новият лидер на партията на Борисов в Пловдив, след като Иван Тотев се оттегли от поста. Стоян Алексиев отново се кандидатира за районен кмет на „Северен“, но не от ГЕРБ, а от партията на политолога Иван Калоферов ПП „Движение за демократично действие – D3“. Самият Калоферов също ще е кандидат за кмет на Пловдив. Заместниците им ще трябва да бъдат гласувани на извънредна сесия на Общинския съвет на Пловдив.

Общински съвет - Пловдив

Петима от районните кметове на Пловдив – в „Тракия“, „Северен“, „Източен“, „Западен“ и „Централен“ влизат в предизборна кампания и ще трябва да определят свои заместници до местните избори на 29 октомври т.г.

Костадин Димитров е кандидатът за кмет на Пловдив на ПП ГЕРБ, Георги Стаменов се кандидатира отново за кмет на район „Централен“, а Димитър Колев и Иван Стоянов са в листата за общински съветници на ГЕРБ. Димитър Колев е и новият лидер на партията на Борисов в Пловдив, след като Иван Тотев се оттегли от поста.

Стоян Алексиев отново се кандидатира за районен кмет на „Северен“, но не от ГЕРБ, а от партията на политолога Иван Калоферов ПП „Движение за демократично действие – D3“. Самият Калоферов също ще е кандидат за кмет на Пловдив.

Заместниците им ще трябва да бъдат гласувани на извънредна сесия на Общинския съвет на Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини

Харесайте Facebook страницата ни