в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Бившият председател на ОбС в Пловдив Савина Петкова се кандидатира за кмет

Бившият председател на ОбС в Пловдив Савина Петкова се кандидатира за кмет

Бившият председател на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова ще е кандидат за кмет на града на предстоящите местни избори. Де юре тя ще се яви с подкрепата на ПП „Българска прогресивна линия“. Лидер на новия ляв проект е отцепилият се от БСП и отявлен опонент на Корнелия Нинова икономистът Красимир Янков. Де факто Савина Петкова ще участва на местните избори като кандидат за кмет на „Браво, Пловдив”. Това се налага, тъй като след  извършена проверка, Общинската избирателна комисия не позволи регистрацията на председателя на сдружението Веселин Костов. Предавам щафетата на един от учредителите на сдружението Савина Петкова, която освен ентусиазъм за промени, притежава и огромен административен опит. Аз оставам начело на „Браво, Пловдив“ и ще я подкрепям с всички сили, се казва в официално изявление на  Веселин Костов, изпратено от „Браво, Пловдив“. Съгласно Изборния кодекс  български гражданин, който има настоящ адрес извън България през последните 6 месеца, не може да се кандидатира за кмет или общински съветник, макар винаги постоянният му да е бил в Пловдив. Савина Петкова не е член на политическа сила. През 2019 г. тя напусна ръководния пост на „Движение България на гражданите“ и се оттегли от политиката. От 2015 до 2019 г. Савина Петкова бе председател на Общинския съвет в Пловдив, а преди това […]

Савина Петкова

Бившият председател на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова ще е кандидат за кмет на града на предстоящите местни избори. Де юре тя ще се яви с подкрепата на ПП „Българска прогресивна линия“. Лидер на новия ляв проект е отцепилият се от БСП и отявлен опонент на Корнелия Нинова икономистът Красимир Янков.

Де факто Савина Петкова ще участва на местните избори като кандидат за кмет на „Браво, Пловдив”. Това се налага, тъй като след  извършена проверка, Общинската избирателна комисия не позволи регистрацията на председателя на сдружението Веселин Костов.

Предавам щафетата на един от учредителите на сдружението Савина Петкова, която освен ентусиазъм за промени, притежава и огромен административен опит. Аз оставам начело на „Браво, Пловдив“ и ще я подкрепям с всички сили, се казва в официално изявление на  Веселин Костов, изпратено от „Браво, Пловдив“.

Съгласно Изборния кодекс  български гражданин, който има настоящ адрес извън България през последните 6 месеца, не може да се кандидатира за кмет или общински съветник, макар винаги постоянният му да е бил в Пловдив.

Савина Петкова не е член на политическа сила. През 2019 г. тя напусна ръководния пост на „Движение България на гражданите“ и се оттегли от политиката.

От 2015 до 2019 г. Савина Петкова бе председател на Общинския съвет в Пловдив, а преди това бе юрист в Община Пловдив в мандатите на д-р Иван Чомаков и Славчо Атанасов.

Заедно с друг изявен юрист – адв. Стефан Левашки – Савина Петкова бе гост-водещ в първия сезон на коментарното предаване „В Търсене на истината“ по Дарик Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини