в Пловдив / Съединени за Пловдив

Съединени за Пловдив

„Имам особената привилегия днес да ви представя кандидатите на коалицията за двата най-бързо растящи като население райони на града – Южен и Тракия.“ Така Славчо Атанасов, кандидат за кмет на града, започна представянето на следващите двама от кандидатите си за районни кметове от коалиция „Съединени за Пловдив„. За район Тракия в състезанието влиза Лилия Недева от “Партия на зелените”, а за Южен – Васко Вътев от ВМРО-БНД. “Лилия Недева сякаш е родена да бъде кмет на Тракия, изключително подготвен икономист и администратор е, с натрупан стаж както в общинската администрация, така и в Парламента и в ПАСЕ. За Васко Вътев като кандидат за Южен мога да кажа само, че ще се окаже изправен пред огромно предизвикателство, защото град Пловдив се разраства на юг и на запад, т.е. и в неговия район, а освен това в следващите години там ще се изгражда Южният обходен колектор на Пловдив, а това означава перфектно планиране на дейностите, ако искаме да опазим спокойствието на гражданите. Говоря от личен опит. Северният обходен колектор, който беше завършен в моя по мое време, беше проект, продължил в няколко поредни мандата – на кметовете Гърневски, Чомаков и моя. За да бъде завършен в срок обаче, разпоредих да се работи […]

Коалиция „Съединени за Пловдив“ представи двама от кандидатите си за районни кметове. За район „Централен“ ще се бори лидерът на коалицията Георги Титюков, а за „Източен“ – Павел Милушев от ВМРО-БНД. „От 1993-та съм в политиката и смятам, че ни предстоят много интересни избори. За първи път влиятелни местни партии се обединяват срещу големите “мастодонти”, които управляват държавата. Сблъсъкът ще е много интересен и на 29 октомври ще се види кои партии ще получат доверието на пловдивчани“, каза кандидатът за кмет на коалицията Славчо Атанасов. И двамата кандидати имат убедителен управленски опит. 48-годишният Георги Титюков е заместник-кмет на град Пловдив с ресор “Спорт, младежки дейности и социална политика”, работи в местната администрация от 1996 година. Павел Милушев е на 44 и има два мандата като заместник-кмет на район “Южен”. „В годишния конкурс „Кмет на годината“ Георги Титюков получи голямо признание за работата си. В това състезание за кметове за пръв път награждават заместник-кмет и то – за най-добре реализирани социални проекти”, припомни Славчо Атанасов. Павел Милушев е роден и израснал в района, за чието кметско място се кандидатира. „“Източен“ не е само „Столипиново“. Има 4 специфични квартала, всеки със своите проблеми. Познавам района до болка – има тротоари и улици, […]

Коалиция „Съединени за Пловдив“, в която участват партиите „Кауза България“, „ВМРО-БНД“, ЗС „Александър Стамболийски“, „Партия на зелените“, „Новите лидери“, „ВОЛЯ“ и „Атака“, се регистрира за участие в местните избори в Общинската избирателна комисия (ОИК). „Съединени за Пловдив“ ще участва в изборите за кмет на града, за районни кметове и за общински съветници. Според споразумението, коалицията се регистрира за целия предстоящ мандат 2023-2027 г. За лидер на формацията е посочен Георги Титюков, председател на ПП „Кауза България“, а в шест-членния коалиционен съвет, освен него, влизат още Владимир Кисьов („ВМРО-БНД“), Георги Колев (ЗС „Ал. Стамболийски“), Стефан Аксиев („ВОЛЯ“), Димитър Керин („Атака“) и Лилия Недева („Партия на зелените“).

Днес е крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК за участие в местните избори на 29 октомври. До 18 септември те трябва да обявят и конкретните имена на кандидатите за кметове, а регистрирането на листите за общински съветници в ОИК ще продължи от 19 септември до 26 септември 2023 г. включително. ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН все още не са обявили дали и как ще участват на местните избори в Пловдив. Партията на Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“ се регистрира в ЦИК за изборите за кметове и общински съветници, но до момента също не е обявила дали и как ще се включи в битката, поне за местния парламент. За кандидати за кмет на Пловдив през следващите 4 години се обявиха проф. Ивайло Старибратов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Славчо Атанасов от коалиция „Съединени за Пловдив“ (в която влизат 7 малки партии, като водещата е „Кауза България“ на Георги Титюков), Ангел Георгиев от „Възраждане“, арх. Костадин Палазов от БСП, журналистът Руси Чернев, общественикът Стефан Станчев, зад когото се очаква също да застане коалиция от партии, адв. Тони Стойчева и географът Николай Иванов. Всички са в очакване какъв ще бъде ходът на Бойко Борисов, след като вчера лидерът на ГЕРБ в […]

Седем партии подписаха предизборно споразумение за общо участите на местните избори на 29 октомври, заставайки зад кандидатупата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Новата коалиция се казва „Съединени за Пловдив“, а в нея влизат „Кауза България“, ВМРО-БНД, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Партия на зелените, „Новите лидери“, „Воля“ и „Атака“. Лидерите на партиите сложиха подписите си под коалиционното споразумение в зала „Съединение“ на Историческия музей в града на тепетата. „7-те партии имат различна политическа идеология, но се обединяват с цел да подредят града, издигайки хора с опит и знания, които познават града и проблемите му и трудно приемат бъдещето на Пловдив да се решава на тъмно“, заяви председателят на „Кауза България“ Георги Титюков. „Нашата цел е да върнем блясъка и славата на хилядолетния ни град“, каза и Владимир Кисьов, председател на ВМРО-БНД. „Най-после чисто пловдивски партии си подадохме ръце и тръгваме заедно да си отвоюваме Пловдив. Най-добре аз знам как се излиза срещу партии, които контролират държавата“, допълни и кандидатът за кмет на коалицията Славчо Атанасов.

Кандидатурата на бившия кмет Славчо Атанасов за кмет на втория град по големина ще обявяват официално днес от „Съединени за Пловдив“. Събитието е от 12 часа в Историческия музей. От формацията, в която влизат малките партии в ОбС, ще подпишат и коалиционно споразумение за предстоящия местен вот през октомври. Вечерта на Римския стадион, ще бъде представена официално и кандидатурата за кмет на Пловдив и на бившия главен редактор на „Марица“ Руси Чернев. Както вече стана ясно, от ПП-ДБ ще издигнат за кмет на втория по големина град проф. Ивайло Старибратов, а от ГЕРБ се очаква до няколко дни да обявят, че техният кандидат ще е кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.

На 6 септември, в деня, когато празнуваме едно от най-знаменателните събития в новата ни история –  Съединението на Княжество България и Източна Румелия, коалиция „Съединени за Пловдив“ кани гражданите и гостите на града да развеят заедно националния трибагреник. Събитието започва в 11 часа пред Историческия музей в Пловдив. Кандидатът за кмет на коалицията Славчо Атанасов, председателят на „Кауза България“ Георги Титюков, общинските съветници от партията  Румяна Толова, Едуард Сарафян, Николай Бухалов, съветникът от ВМРО Владимир Кисьов и активисти от партиите в коалицията, ще подарят българското знаме на всички, които искат да се включат в инициативата.

Коалиция „Съединени за Пловдив“ внесе днес документи за регистрация в ЦИК , за да участва в местните избори на 29 октомври. Коалицията се състои от пловдивските партии „Кауза България“ и „Новите лидери“. Към тях, на местно ниво, се очаква да се присъединят ВМРО, ЗС „Александър Стамболийски“, както и други силни формации, за да се явят обединени на вота във втория по големина български град. До седмица ще станат ясни и кандидатите за кмет, кметове на райони и общински съветници, като се очаква „Съединени за Пловдив“ да издигне силен кандидат за кмет, като противовес на посочените от софийските партийни централи кандидати на другите партии. Документите бяха внесени от председателя на „Кауза България“ Георги Титюков и общинските съветници от партията Румяна Толова и Едуард Сарафян.

Харесайте Facebook страницата ни