в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Съединени за Пловдив представиха кандидатите си за кметове на райони Тракия и Южен

Съединени за Пловдив представиха кандидатите си за кметове на райони Тракия и Южен

„Имам особената привилегия днес да ви представя кандидатите на коалицията за двата най-бързо растящи като население райони на града – Южен и Тракия.“ Така Славчо Атанасов, кандидат за кмет на града, започна представянето на следващите двама от кандидатите си за районни кметове от коалиция „Съединени за Пловдив„. За район Тракия в състезанието влиза Лилия Недева от “Партия на зелените”, а за Южен – Васко Вътев от ВМРО-БНД. “Лилия Недева сякаш е родена да бъде кмет на Тракия, изключително подготвен икономист и администратор е, с натрупан стаж както в общинската администрация, така и в Парламента и в ПАСЕ. За Васко Вътев като кандидат за Южен мога да кажа само, че ще се окаже изправен пред огромно предизвикателство, защото град Пловдив се разраства на юг и на запад, т.е. и в неговия район, а освен това в следващите години там ще се изгражда Южният обходен колектор на Пловдив, а това означава перфектно планиране на дейностите, ако искаме да опазим спокойствието на гражданите. Говоря от личен опит. Северният обходен колектор, който беше завършен в моя по мое време, беше проект, продължил в няколко поредни мандата – на кметовете Гърневски, Чомаков и моя. За да бъде завършен в срок обаче, разпоредих да се работи […]

Съединени за Пловдив представиха кандидатите си за кметове на райони Тракия и Южен

„Имам особената привилегия днес да ви представя кандидатите на коалицията за двата най-бързо растящи като население райони на града – Южен и Тракия.“

Така Славчо Атанасов, кандидат за кмет на града, започна представянето на следващите двама от кандидатите си за районни кметове от коалиция „Съединени за Пловдив„. За район Тракия в състезанието влиза Лилия Недева от “Партия на зелените”, а за Южен – Васко Вътев от ВМРО-БНД.

“Лилия Недева сякаш е родена да бъде кмет на Тракия, изключително подготвен икономист и администратор е, с натрупан стаж както в общинската администрация, така и в Парламента и в ПАСЕ.

За Васко Вътев като кандидат за Южен мога да кажа само, че ще се окаже изправен пред огромно предизвикателство, защото град Пловдив се разраства на юг и на запад, т.е. и в неговия район, а освен това в следващите години там ще се изгражда Южният обходен колектор на Пловдив, а това означава перфектно планиране на дейностите, ако искаме да опазим спокойствието на гражданите.

Говоря от личен опит. Северният обходен колектор, който беше завършен в моя по мое време, беше проект, продължил в няколко поредни мандата – на кметовете Гърневски, Чомаков и моя. За да бъде завършен в срок обаче, разпоредих да се работи и нощна смяна, на светлини. Лично контролирах дали изпълнителите спазват графиците, имат ли нужните хора и техника на терен. Защото знам, че това безкрайно разкопаване е изключително затруднение за жителите на кой да е район.

С Южния обходен колектор още в началото са направени няколко големи грешки в организацията. За съжаление, те може и да се задълбочат, защото е сгрешена логиката на разкопаването – кой участък след кой следва, така ли трябва да е според времевите графици и защо.

За да помогнем на хората на място, ще се наложи спешно да съберем всички – общината, държавния холдинг-възложител, изпълнител на проекта и гражданите – на една маса и да излезем с решение!”, добави той.

Тракия е район, който на теория се управлява лесно – сравнително модерно градоустройство, инфраструктура от 80-те години на миналия век, т.е., за град като Пловдив – сравнително нова, простор, зелени площи, магазини, училища.

В последните години районът загуби много от тези си предимства. Жителите му отдавна поставят презастрояването и унищожаването на зелени площи и междублокови пространства сред сериозните проблеми на Тракия.

Състоянието на вътрешните улици и тротоарите също е критично и ремонтите там трябва да бъдат сред първите по приоритет на следващия кмет.

Но, ако има казус, с който си струва кметът да се заеме веднага, ако стана кмет на района, това е теренът за нов кампус на Математическата гимназия зад SPS-а. Апетитите за този терен са много и силни, докато не започне проектиране и изпълнение на първите етапи, местната управа не трябва да го изпуска от поглед”, каза кандидатът за кмет на Тракия Лилия Недева.

“Район Южен, или както е по-известен като Кючук Париж, през последните години се превърна в най-многолюдния пловдивски район. Проблемите му са специфични, някои са свързани именно с бързото разрастване, други – с остаряла инфраструктура и безкрайни, зле планирани ремонти.

Прословутата вече дупка на улица “Петър Стоев” е класически пример за последното! Доказателство, че когато нещата се правят без план, гражданите страдат. Нашата работа сега е да помогнем този проблем да бъде решен бързо, в името на безопасността на хората, живеещи наоколо”, обясни приоритетите си кандидатът за районен кмет Васко Вътев.

“Всеки един от тези два района е по-голям от Пазарджик, Смолян или Хасково – от почти всеки областен град в Южна България. Подкрепете тези хора, те вярват, че Пловдив заслужава по-добро управление“ – каза Георги Колев от ЗС „Ал. Стамболийски“.

“Най-страшното за Пловдив предстои и бъдещите “жертви” ще са именно бързорастящите райони Южен, Западен и Тракия. Всеки квадратен метър в Пловдив ще бъде обект на строителен интерес. Детройт и Бирмингам имат идентичен икономически профил с Пловдив, но и двата града фалираха.

Пловдив в момента е спалня. Ако дойде Илън Мъск и иска да си направи тук фабрика, може да му предложим само да настани негови служители тук, а фабриката ще е в друга община. В Пловдив има 40 000 студенти, които годишно оставят около 1 милиард лева в икономиката на града. Трябва да направим така, че тези млади хора да останат и да работят тук. Да развиват бизнес с висока добавена стойност и тогава ще станем Сиатъл“, добави той.

„Нашата коалиция си е поставила за цел не да управлява политически, а с добър екип от експерти. Кметът Атанасов ще работи със съседните общини по т. нар. интегрирани проекти”, добави той

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини