в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Коалиция Съединени за Пловдив представи двама от кандидатите си за районни кметове

Коалиция Съединени за Пловдив представи двама от кандидатите си за районни кметове

Коалиция „Съединени за Пловдив“ представи двама от кандидатите си за районни кметове. За район „Централен“ ще се бори лидерът на коалицията Георги Титюков, а за „Източен“ – Павел Милушев от ВМРО-БНД. „От 1993-та съм в политиката и смятам, че ни предстоят много интересни избори. За първи път влиятелни местни партии се обединяват срещу големите “мастодонти”, които управляват държавата. Сблъсъкът ще е много интересен и на 29 октомври ще се види кои партии ще получат доверието на пловдивчани“, каза кандидатът за кмет на коалицията Славчо Атанасов. И двамата кандидати имат убедителен управленски опит. 48-годишният Георги Титюков е заместник-кмет на град Пловдив с ресор “Спорт, младежки дейности и социална политика”, работи в местната администрация от 1996 година. Павел Милушев е на 44 и има два мандата като заместник-кмет на район “Южен”. „В годишния конкурс „Кмет на годината“ Георги Титюков получи голямо признание за работата си. В това състезание за кметове за пръв път награждават заместник-кмет и то – за най-добре реализирани социални проекти”, припомни Славчо Атанасов. Павел Милушев е роден и израснал в района, за чието кметско място се кандидатира. „“Източен“ не е само „Столипиново“. Има 4 специфични квартала, всеки със своите проблеми. Познавам района до болка – има тротоари и улици, […]

Коалиция Съединени за Пловдив

Коалиция „Съединени за Пловдив“ представи двама от кандидатите си за районни кметове. За район „Централен“ ще се бори лидерът на коалицията Георги Титюков, а за „Източен“ – Павел Милушев от ВМРО-БНД.

„От 1993-та съм в политиката и смятам, че ни предстоят много интересни избори. За първи път влиятелни местни партии се обединяват срещу големите “мастодонти”, които управляват държавата. Сблъсъкът ще е много интересен и на 29 октомври ще се види кои партии ще получат доверието на пловдивчани“, каза кандидатът за кмет на коалицията Славчо Атанасов.

И двамата кандидати имат убедителен управленски опит. 48-годишният Георги Титюков е заместник-кмет на град Пловдив с ресор “Спорт, младежки дейности и социална политика”, работи в местната администрация от 1996 година. Павел Милушев е на 44 и има два мандата като заместник-кмет на район “Южен”.

„В годишния конкурс „Кмет на годината“ Георги Титюков получи голямо признание за работата си. В това състезание за кметове за пръв път награждават заместник-кмет и то – за най-добре реализирани социални проекти”, припомни Славчо Атанасов.

Павел Милушев е роден и израснал в района, за чието кметско място се кандидатира. „“Източен“ не е само „Столипиново“. Има 4 специфични квартала, всеки със своите проблеми. Познавам района до болка – има тротоари и улици, които не са ремонтирани от моето детство. Проблемите на „Столипиново“ са ниска хигиена и неграмотно население. Там ще трябва да се въведе строг контрол, не може всеки да си изхвърля боклука безразборно, а целият град да плаща за чистенето после. В други квартали липсват ясли, уличната инфраструктура е в лошо състояние и ремонтът там отдавна е наложителен “, изброи част от приоритетите си Павел Милушев.

„Павел го познавам от дете. От един квартал сме. Познава до болка квартала, там е учил, там е израснал. Винаги е бил срещу лицемерието“, коментира местният лидер на ВМРО – БНД Владимир Кисьов. „През последните 12 години партийните районни кметове превърнаха своите квартали в концесии. Не се съобразяваха нито с кмета на града, нито с гражданите на района, който управляват“, допълни той.

„Георги Титюков е отличен администратор. Вчерашната награда наистина казва много за работата му и на екипа, който е подбрал. Подкрепете Георги Титюков и Павел Милушев, защото районните кметства имат нужда от хора като тях“, отправи своя апел към пловдивчани Владимир Кисьов.

„Крайно време е районните кметове в нашия град да са от различни партии и формации. Иначе се изкривява логиката на отношенията в местната власт. Работа на Общинския съвет е да бъде коректив на кмета. Работа на районните кметове е да излагат проблемите на гражданите пред кмета и Общинския съвет. Ако са от една партия, те спират да са проводник на нуждите на гражданите. Ако кметствата са в конкуренция, това ще е добре за града и гражданите, защото ще реализират повече от своите идеи”, каза пловдивският лидер на Земеделски съюз “Александър Стамболийски” Георги Колев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини