в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / БСП в Пловдив може да издигне кандидат за кмет, който няма да е партийно лице

БСП в Пловдив може да издигне кандидат за кмет, който няма да е партийно лице

БСП в Пловдив може да издигне кандидат за кмет на града, който няма да е партийно лице. До половин месец очакваме това да стане ясно, самият аз подкрепям предложението. Това заяви в предаването „Ако бях кмет“ по Дарик народният представител от столетницата Иван Петков – Бебето. Той уточни, че вътрешните номинациите започват от понеделник, следващата седмица. Очакванията са в началото на август листата на партията да е готова, а кандидатът за кмет да бъде издигнат от Инициативен комитет. На Градски съвет на БСП е коментирана и възможността да се търси коалиционна подкрепа за участие в предстоящите местни избори тази есен. Единствените, с които няма да се коалираме, са ГЕРБ. „Кауза България“ също са част от управлението на града през последните години, така че БСП няма как да бъде в коалиция и с партията на Георги Титюков в Пловдив, която също търси общ кандидат за кмет на града, коментира още Петков. Той уточни, че все още няма отговор от ЦИК по случая „Чингарова„, тъй като се очаква и становището на прокуратурата. Бюлетините са унищожени и Чингарова трябва да има други доказателства по случая, за нещата които твърди в публичното пространство. Но за нас от БСП, изборите през 2015 г. са манипулирани и опорочени. Надяваме се […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Иван Петков - БСП

БСП в Пловдив може да издигне кандидат за кмет на града, който няма да е партийно лице.

До половин месец очакваме това да стане ясно, самият аз подкрепям предложението. Това заяви в предаването „Ако бях кмет“ по Дарик народният представител от столетницата Иван Петков – Бебето. Той уточни, че вътрешните номинациите започват от понеделник, следващата седмица. Очакванията са в началото на август листата на партията да е готова, а кандидатът за кмет да бъде издигнат от Инициативен комитет.

На Градски съвет на БСП е коментирана и възможността да се търси коалиционна подкрепа за участие в предстоящите местни избори тази есен.

Единствените, с които няма да се коалираме, са ГЕРБ. „Кауза България“ също са част от управлението на града през последните години, така че БСП няма как да бъде в коалиция и с партията на Георги Титюков в Пловдив, която също търси общ кандидат за кмет на града, коментира още Петков.

Той уточни, че все още няма отговор от ЦИК по случая „Чингарова„, тъй като се очаква и становището на прокуратурата.

Бюлетините са унищожени и Чингарова трябва да има други доказателства по случая, за нещата които твърди в публичното пространство. Но за нас от БСП, изборите през 2015 г. са манипулирани и опорочени.

Надяваме се следващият кмет на Пловдив да има по-голяма обществена подкрепа, заяви още Иван Петков.

Той прогнозира нови парламентарни избори след местния вот есента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини