Александър Сиди, ВМРО: Деница Чингарова трябва да получи статут на защитен свидетел

Председателят на Общинската избирателна комисия през 2015 г. Деница Чингарова трябва да получи статут на защитен свидетел, за да не ѝ се случи нещо. Това заяви вчера съпредседателят на ВМРО Александър Сиди след като адв. Чингарова написа на стената си във Фейсбук, че е фалшифицирала изборите в полза на Иван Тотев и кметовете на пловдивските райони „Тракия“ и „Западен“ – Костадин Димитров и Димитър Колев. На изборите тогава кандидатът на ВМРО – Славчо Атанасов, загуби балотажа с разлика от малко над 1400 гласа. Сиди призова властите незабавно да поставят под охрана бившия председател на ОИК – Пловдив Деница Чингарова, за да се пази тя с цялата процедура, предвидена от закона. Той настоя Чингарова, която е бивш кадър на ГЕРБ,  да бъде разпитана веднага за механизмите на манипулация и фалшификация на резултатите от изборите за кмет. ЦИК ще проверява твърденията за фалшификация на местните избори в Пловдив Александър Сиди припомни, че ВМРО атакува в съда местния вот от 2015 г. още тогава, но без резултат. Според него Чингарова е проговорила сега, защото давностният срок на престъплението „манипулация на изборни резултати“ е изтекъл, тъй като не се пазят нито бюлетините, нито протоколите от преди 8 години. Александър Сиди определи закъснялото признание „Като […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Деница Чингарова

Председателят на Общинската избирателна комисия през 2015 г. Деница Чингарова трябва да получи статут на защитен свидетел, за да не ѝ се случи нещо. Това заяви вчера съпредседателят на ВМРО Александър Сиди след като адв. Чингарова написа на стената си във Фейсбук, че е фалшифицирала изборите в полза на Иван Тотев и кметовете на пловдивските райони „Тракия“ и „Западен“ – Костадин Димитров и Димитър Колев. На изборите тогава кандидатът на ВМРО – Славчо Атанасов, загуби балотажа с разлика от малко над 1400 гласа.

Сиди призова властите незабавно да поставят под охрана бившия председател на ОИК – Пловдив Деница Чингарова, за да се пази тя с цялата процедура, предвидена от закона. Той настоя Чингарова, която е бивш кадър на ГЕРБ,  да бъде разпитана веднага за механизмите на манипулация и фалшификация на резултатите от изборите за кмет.

ЦИК ще проверява твърденията за фалшификация на местните избори в Пловдив

Александър Сиди припомни, че ВМРО атакува в съда местния вот от 2015 г. още тогава, но без резултат. Според него Чингарова е проговорила сега, защото давностният срок на престъплението „манипулация на изборни резултати“ е изтекъл, тъй като не се пазят нито бюлетините, нито протоколите от преди 8 години.

Александър Сиди определи закъснялото признание „Като апогей на наглостта на една политическа формация, която години наред чрез изборни манипулации успяваше да се домогне до местна и национална власт“.

В интервю за държавното радио Деница Чингарова съобщи, че е получила покана за среща с гл. секретар на МВР Петър Тодоров, за да даде подробности за случая с изборите от 2015 г. Тя уточни, че тогава е подписала протокола с окончателните резултати, „изготвен от хора, които са манипулирали данните и те си знаят кои са“. Чингарова е категорична, че не се притеснява да понесе отговорността за твърденията си и че всичко може да се докаже с резултатите от паралелното преброяване.

Деница Чингарова: Бях принудена да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев

Александър Сиди обяви, че за предстоящата кметска надпревара местната организация на ВМРО все още не е опеделила кандидатурата си за стола на  градоначалник на Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини