ЦИК ще проверява твърденията за фалшификация на местните избори в Пловдив

Централната избирателна комисия (ЦИК) също е сезирана за публикацията на бившия председател на Общинската избирателна комисия в Пловдив – Деница Чингарова. Вчера тя обяви във Фейсбук, че е била „принудена със заплаха към децата си да фалшифицира изборите в полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев“ през 2015 г. Сигналът до ЦИК, както и до прокуратурата е подал и депутатът от БСП Иван Петков. Според него статусът на Деница Чингарова е особено обезпокоителен, в качеството ѝ на председател на Общинската избирателна комисия в Пловдив, когато е отговаряла за провеждането на местните избори в града под тепетата през 2015 г. и е била назначена от квотата на ГЕРБ. На тези избори именно Тотев беше избран за кмет на Община Пловдив за втори мандат с около 1% разлика пред другия кандидат Славчо Атанасов, пише в сигнала си до ЦИК Иван Петков. Деница Чингарова: Бях принудена да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев От своя страна Иван Тотев заяви, че ще съди Чингарова за уронване на престиж. „Много е интересно поведението на г-н Тотев, който знае, че никога не е печелил избори!“, реагира на новината адвокат Чингарова. Районната прокуратура възложи проверка по случая на отдел „Криминална полиция“ в Пловдив с оглед извършено […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
ЦИК - Централна избирателна комисия

Централната избирателна комисия (ЦИК) също е сезирана за публикацията на бившия председател на Общинската избирателна комисия в Пловдив – Деница Чингарова. Вчера тя обяви във Фейсбук, че е била „принудена със заплаха към децата си да фалшифицира изборите в полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев“ през 2015 г.

Сигналът до ЦИК, както и до прокуратурата е подал и депутатът от БСП Иван Петков.

Според него статусът на Деница Чингарова е особено обезпокоителен, в качеството ѝ на председател на Общинската избирателна комисия в Пловдив, когато е отговаряла за провеждането на местните избори в града под тепетата през 2015 г. и е била назначена от квотата на ГЕРБ. На тези избори именно Тотев беше избран за кмет на Община Пловдив за втори мандат с около 1% разлика пред другия кандидат Славчо Атанасов, пише в сигнала си до ЦИК Иван Петков.

Деница Чингарова: Бях принудена да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев

От своя страна Иван Тотев заяви, че ще съди Чингарова за уронване на престиж.

„Много е интересно поведението на г-н Тотев, който знае, че никога не е печелил избори!“, реагира на новината адвокат Чингарова.

Районната прокуратура възложи проверка по случая на отдел „Криминална полиция“ в Пловдив с оглед извършено престъпление за принуда чрез заплашване или злоупотреба с власт.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини