в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / БСП Пловдив номинира кандидатите си за кмет на районите Южен и Централен

БСП Пловдив номинира кандидатите си за кмет на районите Южен и Централен

БСП Пловдив номинира кандидатите си за кмет на районите „Южен“ и „Централен“. Това стана на проведени пред уикенда заседания на районните конференции. Бившият министър на земеделието проф. Христо Бозуков е фаворитът за “Южен”. Останалите четирима кандидата се отказаха в полза на професора. Той получи номинации и за кандидат за кмет на града и за общински съветник. Изборът му е  да се концентрира върху кандидатурата за районен кмет и в листата за общински съветници. Бившият главен секретар на Областна администрация Пловдив и общински съветник в мандата 2011-2015 Минка Сърнешка беше номинирана за кандидат за кмет на район „Централен“ на заседание на Районната конференция на БСП – „Централен“. За общински съветник беше номиниран и новият председател на Районния съвет на БСП – „Централен“ – Панчо Панчев. Предстои кандидатурите на кметовете на „Южен“ и „Централен“ да бъдат одобрени и от делегатите на Градската Конференция, която ще се проведе на 30 юли.

БСП Пловдив

БСП Пловдив номинира кандидатите си за кмет на районите „Южен“ и „Централен“. Това стана на проведени пред уикенда заседания на районните конференции.

Бившият министър на земеделието проф. Христо Бозуков е фаворитът за “Южен”. Останалите четирима кандидата се отказаха в полза на професора.

Той получи номинации и за кандидат за кмет на града и за общински съветник. Изборът му е  да се концентрира върху кандидатурата за районен кмет и в листата за общински съветници.

Бившият главен секретар на Областна администрация Пловдив и общински съветник в мандата 2011-2015 Минка Сърнешка беше номинирана за кандидат за кмет на район „Централен“ на заседание на Районната конференция на БСП – „Централен“.

За общински съветник беше номиниран и новият председател на Районния съвет на БСП – „Централен“ – Панчо Панчев.

Предстои кандидатурите на кметовете на „Южен“ и „Централен“ да бъдат одобрени и от делегатите на Градската Конференция, която ще се проведе на 30 юли.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини