в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / БСП в Пловдив решава за кандидата си за кмет на местните избори на 30 юли

БСП в Пловдив решава за кандидата си за кмет на местните избори на 30 юли

В последната неделя на месец юли пловдивските социалисти ще проведат градска конференция, на която ще изберат своя кандидат за кмет на Пловдив. На същата дата ще бъде подредена и листата на партията за общински съветници. Решението бе взето на заседание снощи, на което членовете на Градския съвет на БСП – Пловдив гласуваха да проведат конференцията на 30 юли, неделя, от 09:30 ч. в клуба на БСП – „Северен“. Листата за общински съветници ще бъде подредена по вишегласие, като шесто, петнадесето, двадесет и пето, тридесет и пето и четиридесет и пето място ще бъдат за граждански квоти и коалиционни партньори. Номинациите в столетницата за предстоящите местни избори вече текат. До 24 юли шестте района на Пловдив ще трябва да утвърдят предложенията си. Крайното решение ще вземат делегатите в градската конференция на 30 юли. Преди две седмици в ефира на Дарик депутатът от БСП Иван Петков – Бебето заяви, че може да се издигне кандидат за кмет на града, който да не е партийно лице. Той допълни, че партията няма да се коалира с ГЕРБ и „Кауза България“, които са участвали в управлението на Пловдив в последните години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
БСП

В последната неделя на месец юли пловдивските социалисти ще проведат градска конференция, на която ще изберат своя кандидат за кмет на Пловдив. На същата дата ще бъде подредена и листата на партията за общински съветници.

Решението бе взето на заседание снощи, на което членовете на Градския съвет на БСП – Пловдив гласуваха да проведат конференцията на 30 юли, неделя, от 09:30 ч. в клуба на БСП – „Северен“. Листата за общински съветници ще бъде подредена по вишегласие, като шесто, петнадесето, двадесет и пето, тридесет и пето и четиридесет и пето място ще бъдат за граждански квоти и коалиционни партньори.

Номинациите в столетницата за предстоящите местни избори вече текат. До 24 юли шестте района на Пловдив ще трябва да утвърдят предложенията си. Крайното решение ще вземат делегатите в градската конференция на 30 юли.

Преди две седмици в ефира на Дарик депутатът от БСП Иван Петков – Бебето заяви, че може да се издигне кандидат за кмет на града, който да не е партийно лице. Той допълни, че партията няма да се коалира с ГЕРБ и „Кауза България“, които са участвали в управлението на Пловдив в последните години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини