Избори 2024

Водещи новини

И от „Продължаваме промяната“ са против изграждането на пробива под Водната палата

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Продължаваме Промяната в Пловдив
Снимка: Дарик

И от „Продължаваме Промяната“ в Пловдив са против изграждането на пробива под Водната палата. Срещу реализацията на проекта вече се обявиха пловдивчани, които излязоха няколко пъти на протест за да изразят несъгласието си,  както и общинските съветници от ДБ и ГЕРБ, които поискаха спиране на строителните дейности, докато проектът не се обсъди публично и не се запознаят с документацията по него. Това се очаква да стане на 26 октомври, когато е насрочена извънредна сесия за пробива.

От „Продължаваме Промяната“ ще присъстват на това заседание и ще изразят своята позиция, но поради липса на техни представители в ОбС нямат много лостове за противодействие, обясни пред Дарик депутатът от партията в Пловдив Росен Костурков. По думите му, трафикът трябва да се изнесе от центъра на града, а с пробива ефектът ще е в обратна посока. Освен това Костурков подчерта, че има притеснения относно сумата за проекта – близо 10 милиона лева, които най-вероятно ще набъбнат, както и вида на обявената обществена поръчка за изпълнението му – инженеринг.

Народният представител от „Продължаваме Промяната“ е категоричен, че нов мост над Марица ще разтовари в действителност трафика в тази част на града и е по-добре да се мисли в тази посока.

По казуса с пробива под Водната палата днес се очакма официално становище на ДНСК.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив