В Пловдив / Политика / Ректорът на УХТ обвини депутат от ПП в политическа агитация на студенти

Ректорът на УХТ обвини депутат от ПП в политическа агитация на студенти

Ректорът на Университета по хранителни технологии (УХТ) Пловдив проф. Пламен Моллов в позиция, качена на сайта на висшето учебно заведение,  обявява за „безпрецедентно“ поведението на  народния представител от „Продължаваме промяната“ […]

Ректорът на Университета по хранителни технологии (УХТ) Пловдив проф. Пламен Моллов в позиция, качена на сайта на висшето учебно заведение,  обявява за „безпрецедентно“ поведението на  народния представител от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски по повод изказване на Бачийски пред студенти от университета. То е определено от ректора като политическа агитация.

Проф. Молов обяснява как бил сигнализиран от студенти, че на 24.10.2022 г.  по време на регулярна среща депутатът говорил за корупцията в България и споменал и разкритата от ПП на ГПК „Капитан Андреево“ схема, за която обаче прокуратурата не можа да събере доказателства и прекрати разследването. В скандала беше замесено и името на проф. Пламен Молов.

Сигналът на ректора на УХТ е подаден до прокуратурата, ресорния министър, председателя на Парламента, кмета на Пловдив, МВР, председателя на Съвета на ректорите.

В позиция от ПП отричат напълно обвиненията на проф. Молов. От там твърдят, че ректорът на университета сам прекъсва лекцията на Бачийски и се опитва да го изгони, а това не е в неговите правомощия, имайки предвид  официалната покана към депутата.

От ПП подчертават още, че обвиненията в политическа пропаганда не отговарят на истината и питат защо Константин Бачийски не е оставен да говори пред студентите за корупцията и борбата с нея и дали това притеснява по някакъв начин ректора на УХТ.

Източник: Darik.bg
Send this to a friend