ГЕРБ и алтернативното БСП приеха апорта на варненските акции на Панаира

С гласовете на ГЕРБ и групата на „Автентична лява БСП“, Общинският съвет на Пловдив прие апорта на варненските акции на Панаира в „Пълдин Туринвест„. Това ще позволи на бизнесмена Георги Гергов да придобие над 79% от капитала на дружеството и да стане мажоритарен собственик на Международния панаир. Решението упълномощава представителят на местния парламент да гласува „за“ всички решения на Общото събрание на дружеството на 9 или на 24 януари, на което акционерите ще приемат акциите от морската столица. Не се прие поисканото преди това гласуване поименно. 28 съветника бяха „за“, а 21 – „против“, като част от тях напуснаха демонстративно залата на ОбС. Решението предизвика и сериозното недоволство на присъстващите на сесията протестиращи граждани. Веднага след това местният парламент одобри с 28 гласа „за“ кметът на града да упражни блокираща квота на общината в сделката. Веселина Александрова от ДБ заяви, че става въпрос за юридически казус и призова отново Здравко Димитров да обжалва решението на акционерите на „Пълдин Туринвест“. Припомням, че при увеличаване на капитала на Гергов в дружеството ще се намали участието на Община Пловдив в качеството й  на акционер  – от 25% на 22.9%, и по този начин опасността градът на тепетата да загуби една от емблемите си […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Международен панаир Пловдив

С гласовете на ГЕРБ и групата на „Автентична лява БСП“, Общинският съвет на Пловдив прие апорта на варненските акции на Панаира в „Пълдин Туринвест„. Това ще позволи на бизнесмена Георги Гергов да придобие над 79% от капитала на дружеството и да стане мажоритарен собственик на Международния панаир.

Решението упълномощава представителят на местния парламент да гласува „за“ всички решения на Общото събрание на дружеството на 9 или на 24 януари, на което акционерите ще приемат акциите от морската столица.

Не се прие поисканото преди това гласуване поименно. 28 съветника бяха „за“, а 21 – „против“, като част от тях напуснаха демонстративно залата на ОбС. Решението предизвика и сериозното недоволство на присъстващите на сесията протестиращи граждани.

Веднага след това местният парламент одобри с 28 гласа „за“ кметът на града да упражни блокираща квота на общината в сделката.

Веселина Александрова от ДБ заяви, че става въпрос за юридически казус и призова отново Здравко Димитров да обжалва решението на акционерите на „Пълдин Туринвест“.

Припомням, че при увеличаване на капитала на Гергов в дружеството ще се намали участието на Община Пловдив в качеството й  на акционер  – от 25% на 22.9%, и по този начин опасността градът на тепетата да загуби една от емблемите си и за съдбата на Панаира да се вземат само еднолични решения, е абсолютно реална.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни