Общинските съветници спряха проектът за пробива под Водната палата

Заседанието на ОбС започна и продължава с протест на граждани, които искат оставката на кмета Здравко Димитров и на съветници заради спорни и скандални, според тях, решения на управата на Пловдив, които не са в интерес на града и  жителите му. Под гражданския натиск с пълно единодушие беше спрян проектът за пробива под Водната палата. С пълно мнозинство от 47 гласа „за“ съветниците на пловдивския местен парламент приеха и предложението на ДБ сградата на бившата Белодробна болница в града да се ползва от търсещите закрила и убежище там украински бежанци, докато имат нужда, а не до края на 2022 година или до края на военните действия, както беше предвидено. До тук се стигна след като изненадващо в четвъртък вечерта кметът Здравко Димитров вкара в дневния ред на днешното заседание на местния парламент предложение бившата Белодробна болница в Пловдив, превърната във втори дом за украинските бежанци, да бъде отнета от фондацията, стопанисваща сградата от март месец в полза на хората, бягащи от войната. Димитров бе предложил на Общинския съвет от 1 януари 2023 г сградата да бъде предоставена, в едно с огромния парк от 15 дка около нея, за изграждането на частна многопрофилна болница. Протест срещу предложението му имаше още в […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съветници - Пловдив
Снимка: Община Пловдив

Заседанието на ОбС започна и продължава с протест на граждани, които искат оставката на кмета Здравко Димитров и на съветници заради спорни и скандални, според тях, решения на управата на Пловдив, които не са в интерес на града и  жителите му. Под гражданския натиск с пълно единодушие беше спрян проектът за пробива под Водната палата.

С пълно мнозинство от 47 гласа „за“ съветниците на пловдивския местен парламент приеха и предложението на ДБ сградата на бившата Белодробна болница в града да се ползва от търсещите закрила и убежище там украински бежанци, докато имат нужда, а не до края на 2022 година или до края на военните действия, както беше предвидено.

До тук се стигна след като изненадващо в четвъртък вечерта кметът Здравко Димитров вкара в дневния ред на днешното заседание на местния парламент предложение бившата Белодробна болница в Пловдив, превърната във втори дом за украинските бежанци, да бъде отнета от фондацията, стопанисваща сградата от март месец в полза на хората, бягащи от войната. Димитров бе предложил на Общинския съвет от 1 януари 2023 г сградата да бъде предоставена, в едно с огромния парк от 15 дка около нея, за изграждането на частна многопрофилна болница.

Протест срещу предложението му имаше още в петък по време на обсъждането на казуса в Правната комисия на ОбС. Тогава на заседанието на съветниците присъстваха бежанци от Украйна, настанени в бившата Белодробна. Днес те отново, начело с Наталия Елис, която е и координатор на доброволчески екипи и стотиците дарения за сънародниците си, дойдоха на сесията на ОбС. Тя обясни, че няма как в разрушените градове в Украйна да се върнат да живеят майки с деца и възрастни хора.

Очаквайте още подробности от останалите решения на местния парламент на Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив