Две палати в Международния панаир ще приемат РИК-овете за изборите на 2 октомври

Трета и шеста палата в Международния панаир ще приемат районните избирателни комисии на Пловдив и в областта  в нощта на парламентарния вот на 2 октомври. Това стана ясно след среща на областния управител Ангел Стоев с ръководствата на комисиите. Предоговорено е с фирмите – изложителки на традиционния есенен технически панаир да освободят двете палати по-рано. По време на днешната кръгла маса за провеждане на изборите, която бе инициирана от директора на пловдивската полиция ст. комисар Димитър Балев, представителите на различните политически сили и институциите също подчертаха, че територията на Панаира е най-подходящото място от гледна точка на добрата организация. Другите варианти – зала „Строител“ и „Олимпиада“ – бяха определени като възможни, но се отчетоха някои технически проблеми, които могат да възникнат. Припомням, че единствено в Пловдивска област има два многомандатни избирателни района – 16-ти и 17-ти МИР, което от логистична гледна точка усложнява подготовката на вота, а също и осигуряването на подходящи помещения за представителите на общо 981 секционни избирателни комисии  – 459 за града и 522 за областта. Предстои да бъде сключен договор за двете палати. По отношение на сигналите за нарушения на политическите права на гражданите, във всички районни управления на дирекцията са сформирани по две групи, които да получават и отработват съответната […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Международен панаир Пловдив - палати
Снимка: Международен панаир Пловдив

Трета и шеста палата в Международния панаир ще приемат районните избирателни комисии на Пловдив и в областта  в нощта на парламентарния вот на 2 октомври. Това стана ясно след среща на областния управител Ангел Стоев с ръководствата на комисиите.

Предоговорено е с фирмите – изложителки на традиционния есенен технически панаир да освободят двете палати по-рано.

По време на днешната кръгла маса за провеждане на изборите, която бе инициирана от директора на пловдивската полиция ст. комисар Димитър Балев, представителите на различните политически сили и институциите също подчертаха, че територията на Панаира е най-подходящото място от гледна точка на добрата организация. Другите варианти – зала „Строител“ и „Олимпиада“ – бяха определени като възможни, но се отчетоха някои технически проблеми, които могат да възникнат.

Припомням, че единствено в Пловдивска област има два многомандатни избирателни района – 16-ти и 17-ти МИР, което от логистична гледна точка усложнява подготовката на вота, а също и осигуряването на подходящи помещения за представителите на общо 981 секционни избирателни комисии  – 459 за града и 522 за областта.

Предстои да бъде сключен договор за двете палати.

По отношение на сигналите за нарушения на политическите права на гражданите, във всички районни управления на дирекцията са сформирани по две групи, които да получават и отработват съответната информация. Създаден е и щаб, който да координира и ръководи работата на служителите от всички подразделения и своевременно да информира ръководството на МВР и прокуратурата. В тази връзка районният прокурор Чавдар Грошев допълни, че освен в полицията, сигнали за подобни престъпления могат да се подават и на тел. 112 и в прокуратурата, но апелира това да става само в една от службите, за да може да се съкрати времето за кореспонденция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини