Днес в Пловдив се отбелязва Денят без загинали на пътя

Денят без загинали на пътя ще бъде отбелязан днес в Пловдив със съвместна инициатива на МВР, Областна управа, Община Пловдив, РУО и район „Тракия“. Точно в 12:15 часа представители на институциите ще помогнат за безопасното пресичане на учениците на пешеходна пътека пред СУ „Софроний Врачански“ в града. Сред доброволците са заместник областният управител Атанас Ташков, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и неговата заместничка Веселина Стоянова. Събитието е насочено към безопасно придвижване на учениците до учебните заведения, тъй като те са най-уязвимите участници в движението. Инициативата е част от събитията, които се организират за осма поредна от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL –  Ден без загинали на пътя. Дните за безопасност са  между 16 и 22 септември и преминават под  мото „Остани жив! Пази живота!“ Целта на кампанията е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, пътна полиция, нарушения, шофьори, водачи

Денят без загинали на пътя ще бъде отбелязан днес в Пловдив със съвместна инициатива на МВР, Областна управа, Община Пловдив, РУО и район „Тракия“.

Точно в 12:15 часа представители на институциите ще помогнат за безопасното пресичане на учениците на пешеходна пътека пред СУ „Софроний Врачански“ в града. Сред доброволците са заместник областният управител Атанас Ташков, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и неговата заместничка Веселина Стоянова.

Събитието е насочено към безопасно придвижване на учениците до учебните заведения, тъй като те са най-уязвимите участници в движението.

Инициативата е част от събитията, които се организират за осма поредна от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL –  Ден без загинали на пътя. Дните за безопасност са  между 16 и 22 септември и преминават под  мото „Остани жив! Пази живота!“

Целта на кампанията е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини