Избори 2024

Водещи новини

За 11-та поредна година стартира кампанията Книги за смет

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
За 11-та поредна година стартира кампанията Книги за смет

На 10 септември за единадесета поредна година ще се проведе най-голямата национална екоинициатива, която поощрява едновременно рециклирането и четенето – „Книги за смет“.

Желаещите да се включат в инициативата ще могат да го направят пред магазина на Kaufland на адрес „Пещерско шосе“ 36, както и пред Военния клуб в града. Кампанията ще стартира в 10:00 ч. и ще приключи в 13:00 ч

По време на кампанията срещу предаден килограм годни за рециклиране пластмасови отпадъци всеки може да получи безплатна книга по избор.

Всички събрани пластмасови отпадъци ще се рециклират от „ЕКОПАК България“, които са партньори на инициативата от самото й създаване.

Организаторите припомнят, че сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди.

Подобни инициативи създават трайни навици за гражданите, свързани с разделно събиране на отпадъците, повторната им употреба, намаляване образуването на отпадъци и пестене на ресурси. През годините участниците в Пловдив са много активни и тази кампания се превръща в една от най-популярните. През 2022 г. Пловдив се нарежда на челно място в България с рекордно събрано количество пластмаса – над 5 000 кг.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив