Бюджетът на Община Пловдив за 2023 г. се очаква да бъде близо 630 млн. лв.

С близо 630 млн. лв. се очаква да разполага Пловдив за настоящата година, обявиха от местната управа. Най-голямото финансово перо от бюджета е за образование, следват държавни и местни дейности, капиталови разходи – близо 160 млн. лв., здравеопазване и социална политика. Нови инфраструктурни обекти през 2023 година няма да се стартират, освен Рогошко шосе. Ще се работи по Голямоконарско шосе, ремонтите на улиците в „Западен“, на ул. „Даме Груев“, детските градини и стадионите. Предстои да бъде даден старт на изграждането и на новия басейн „Младост“, ще се пристъпи и към закупуване на зала „Строител“. Бюджетът на „Чистота“ възлиза на 35 млн. лв., за култура се заделят близо 7,5 млн.лв., за „Градини и паркове“ – 13 млн. лв. и 28 млн. лв. за „Организация и контрол на транспорта“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Община Пловдив

С близо 630 млн. лв. се очаква да разполага Пловдив за настоящата година, обявиха от местната управа.

Най-голямото финансово перо от бюджета е за образование, следват държавни и местни дейности, капиталови разходи – близо 160 млн. лв., здравеопазване и социална политика.

Нови инфраструктурни обекти през 2023 година няма да се стартират, освен Рогошко шосе. Ще се работи по Голямоконарско шосе, ремонтите на улиците в „Западен“, на ул. „Даме Груев“, детските градини и стадионите.

Предстои да бъде даден старт на изграждането и на новия басейн „Младост“, ще се пристъпи и към закупуване на зала „Строител“.

Бюджетът на „Чистота“ възлиза на 35 млн. лв., за култура се заделят близо 7,5 млн.лв., за „Градини и паркове“ – 13 млн. лв. и 28 млн. лв. за „Организация и контрол на транспорта“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини