Избори 2024

Водещи новини

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев няма да бъде в листата на ГЕРБ

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Иван Тотев - ГЕРБ
Снимка: ГЕРБ

Екскметът на Пловдив и депутат в предишните Народни събрания Иван Тотев няма да бъде в листата на ГЕРБ на парламентарните избори на 2 октомври, потвърди самият той пред Дарик. Градския лидер на партията на Бойко Борисов ще остане в Пловдив, за да готви предстоящия и местния вот следващата година.

В първото място в листата на ГЕРБ в града изненади няма. Водач отново ще е Бойко Борисов. Следващите, които ще се борят за място, са досегашният депутат, преподавател в Аграрния университет и бивш шеф на РИОСВ Стефан Шилев, колегата му от НС Радослав Чолаков, ексминистърът на културата Вежди Рашидов, избиран и преди за депутат от Пловдив, очаква се сред номинациите да има и представители на младежката организация на ГЕРБ Пловдив.

В очертаващата се за пореден път лидерска битка в града на тепетата няма да участва бившият премиер Кирил Петков, а листата на ПП в Пловдив ще се оглави от сваления от председателското място в Парламента с гласовете на ГЕРБ-СДС, ИТН, ДПС и „Възраждане“ Никола Минчев. Росен Костурков отново се очаква да е водач на листата в областта. Останалите досегашни депутати на ПП най-вероятно ще повторят мандата си, като заемат останалите избираеми места.

БСП в Пловдив ще се оглави, както вече Дарик ви съобщи, от Кристиан Вигенин, на второ място ще е новият председател на градската структура на левицата Иван Петков-Бебето. В областта отново начело ще е Веска Ненчева.

Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов най-вероятно пак ще поведе листата на обединението в града на тепетата, очаква се на второто място да е доскорошният областен управител от ДСБ Йордан Иванов.

Заявката за сериозна битка за вота в града на тепетата е и решението на общинското ръководство на ДПС начело на пловдивската листа на партията да е лидерът им Ахмед Доган. Почти на 100% обаче Доган ще се откаже от депутатската банка и на негово място ще влезе друг активист на ДПС. При предишните няколко вота Танер Али беше първи в града, а начело в областта Рамадан Аталай.

Листата на ИТН ще се поведе очаквано от Тошко Йорданов.

Името на Стефан Янев пък се спряга за водач на партията му „Български възход“ в Пловдив, екс служебният премиер е от Пловдивско.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив