Избори 2024

Водещи новини

Бойко Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Бойко Борисов - ГЕРБ
Снимка: Фейсбук / ГЕРБ

Без изненади при водача на листата на Пловдив град от ГЕРБ. Начело на партията си отново застава лидерът Бойко Борисов, който ще води и в 25 МИР в София.

Очакванията са следващите от ГЕРБ Пловдив, които ще се борят за място в следващия парламент, да са досегашният депутат, преподавател в Аграрния университет и бивш шеф на РИОСВ Стефан Шилев, колегата му от предишните НС Радослав Чолаков, ексминистърът на културата Вежди Рашидов, избиран и преди за депутат от Пловдив, бившият директор на летище „Пловдив“ Спас Шуманов, както и представителят на младежката организация на ГЕРБ Пловдив Йосиф Танев.

От партията вече съобщиха, че документите с кандидатите за народни представители от областта ще подаде в понеделник областният координатор на ГЕРБ и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев.

Дани Каназирева, която беше депутат от партията на Бойко Борисов в последните три парламента, а преди това областен управител на Пловдив и дългогодишен общински съветник от „Съюз за Пловдив“, няма да участва в предстоящите парламентарни избори. Това обяви самата тя в социалните мрежи.

„Оставам в града си и ще работя за местните избори“, написа във Фейсбук Каназирева. Най-вероятната причина обаче за отказа й е именно, че няма да е за четвърти път водач на листата на ГЕРБ в Пловдив област, а в градската листа й е предложено неизбираемо място.

Екскметът на Пловдив и депутат в предишните Народни събрания Иван Тотев също няма да участва в депутатската надпревара на изборите на 2 октомври, потвърди самият той пред Дарик. Градския лидер на партията на Бойко Борисов ще остане в Пловдив, за да готви предстоящия и местния вот следващата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив