Избори 2024

Водещи новини

Агенцията по вписванията обжалва решението на Окръжния съд в Пловдив за Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен панаир Пловдив

Агенцията по вписванията обжалва решението на Окръжния съд в Пловдив относно апорта на варненските акции на Панаира в контролираното от Георги Гергов дружество „Пълдин Туринвест“.

От “Продължаваме промяната – Демократична България” внесоха молба до Агенцията да защити пред по-горна съдебна инстанция отказа си да впише в Търговския регистър акциите.

ПП-ДБ внесоха молба до Агенцията по вписванията да защити Панаира

Припомням, че с решение на съдия Симеон Захариев от Окръжен съд Пловдив варненските акции на Панаира остават окончателно в Георги Гергов. На принципа на случайното разпределение, магистратът за трети път разглежда казуса. Захариев вече отхвърли жалбата на кмета Здравко Димитров срещу вдигането на капитала на дружеството „Пълдин туринвест“, а самия градоначалник след това не поиска да оспори казуса.

На практика с решението на съдия Захариев, което дава задължителни инструкции на Агенция по вписванията – търговски регистър да извърши желания апорт, пътят за сделката за придобиване на над 79% от контрола върху Панаира от Гергов е свободен.

След действията на Агенцията по вписванията от днес развитието на ситуацията остава в ръцете на Пловдивския апелативен съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив