Избори 2024

Водещи новини

ПП-ДБ внесоха молба до Агенцията по вписванията да защити Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен панаир Пловдив

От “Продължаваме Промяната – Демократична България” внесоха молба до Агенцията по вписванията да защити пред  Апелативния съд отказа си да впише в Търговския регистър прехвърлянето на варненските акции на Панаира в дружеството “Пълдин Туринвест”, контролирано от бизнесмена Георги Гергов, съобщиха от коалицията.

Вчера Окръжният съд в Пловдив отмени като незаконосъобразен отказа на Агенцията да впише апорта и определи решението си като неподлежащо на обжалване. В молбата си обаче лидерите на ПП-ДБ се позовават на съдебната практика, че Агенцията по вписванията е страна в процеса, призвана да брани обществения интерес, който включва и законосъобразността на вписванията. А случаят с Пловдивския панаир е от изключително висок обществен интерес, подчертават от коалицията.

С решение на Окръжен съд – Пловдив Георги Гергов спечели делото за Панаира

Припомням, че с решение на съдия Симеон Захариев от Окръжен съд Пловдив варненските акции на Панаира остават окончателно в Георги Гергов. На принципа на случайното разпределение, магистратът за трети път разглежда казуса. Захариев вече отхвърли жалбата на кмета Здравко Димитров срещу вдигането на капитала на дружеството „Пълдин туринвест“, а самия градоначалник след това не поиска да оспори казуса.

На практика с решението на съдия Захариев, което дава задължителни инструкции на Агенция по вписванията – търговски регистър да извърши желания апорт, пътят за сделката за придобиване на над 79% от контрола върху Панаира от Гергов е свободен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив