Избори 2024

Водещи новини

Здравко Димитров обвини бившия кмет Иван Тотев за провала на важни за Пловдив проекти

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Здравко Димитров - Независимостта на България

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обвини предшественика си Иван Тотев за провала на новата електронна билетна система за града. Настоящият градоначалник посочи и другия, според него провал на Тотев, а именно неслучилият се транспортен проект на Пловдив на стойност 20 милиона лева с изпълнител испанската фирма „Индра“.

Според Димитров, с действията си съветниците от ГЕРБ, близки до партийния си началник в града – Иван Тотев, саботират важните за града проекти.

„Аз обаче няма да се моля на никои партийни централи“, заяви настоящият кмет.

Здравко Димитров изрази остро недоволството си от приетото днес решение на ОбС по предложение на председателя на групата на ГЕРБ Йордан Илиев – парите за стадиона на Ботев Пловдив – Колежа да се вземат от средствата за електронната билетна система. Според градоначалника, това е недопустимо, защото така няма да бъде довършен до края на годината проектът за интелигентната система за таксуване в Пловдив.

Здравко Димитров заяви още, че той и екипът му ще решат как да действат, за да се осигурят пари за новата билетна система, без това да попречи на довършването на Колежа.

Кметът на Пловдив разкритикува и решението от днес на местния парламент да не приеме даването на концесия на неработещия инсинератор, както и отпадането на част от средствата, предназначени за ремонт на детски градини.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив