Избори 2024

Водещи новини

Затварят за движение части на 2 улици заради пробива под Централна гара

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пробив под Централната жп гара в Пловдив

Сериозно неудобство се задава за жителите на пловдивския район „Южен“ в следващите няколко месеца. Улиците „Димитър Талев“ и „Кукуш“ от кръстовище с бул. „Македония“ и ул. „Калиакра“ се затварят за движение на пътни превозни средства от днес до 30 април 2023 г. Причината са строително-монтажни работи по изпълнението на мащабния проект за пробив под Централна гара.

Комуникационно-транспортният тунел ще свърже южните квартали на града с центъра. Трасето на пробива е съобразено и следва предвиденото в общия устройствен план на Пловдив подземно преминаване от бул. „Васил Априлов“ към бул. „Македония“ под района на гаровия комплекс. Ще бъдат изградени и удобни вертикални пешеходни връзки.

Стойността на целия проект е 89 млн. лв. без ДДС. Изпълнител е Обединение „Проект Пловдив“, които започнаха работа по проекта преди една година. Очакванията са до 2024 година пробивът да е готов.

Заради изискванията за движение на влаковете по железопътните релси и по-голямото отстояние на съоръженията около тях е необходимо Бетонният мост да се модернизира. Предвижда се това да стане два етапа, но не по-рано от изграждането на пробива под Гарата, за да се избегнат проблемите с трафика в района.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив