Спират пробива на Водната палата за да преработят проекта

Строителството на пробива на Водната палата ще бъде временно спряно и проектът ще бъде преработен. Това стана ясно по време на пресконференция, в която участие взеха кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов. „Този проект е за пловдивчани и ние ще се съобразим с техните искания. Ще проведем и ново обществено обсъждане. Ако не се справим в рамките на един месец ще удължим срока, но важното е да получим един хубав продукт, който ще работи“, заяви градоначалникът. Той подчерта, че по време на препроектирането движението по кръстовището ще бъде възстановено и ще бъде създадена нова организация. Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов допълни, че велоалеята по бул. „Марица-юг“ няма да бъде прекъсвана. „Търсим варианти за това велоалеята да не се прекъсва като един от тях е тя да бъде свалена и в речното корито“, коментира той. На пресконференцията присъстваха и представители на фирмата изпълнител.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Здравко Димитров и Пламен Райчев - проект на пробива на Водната палата
Снимка: община Пловдив

Строителството на пробива на Водната палата ще бъде временно спряно и проектът ще бъде преработен. Това стана ясно по време на пресконференция, в която участие взеха кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов.

„Този проект е за пловдивчани и ние ще се съобразим с техните искания. Ще проведем и ново обществено обсъждане. Ако не се справим в рамките на един месец ще удължим срока, но важното е да получим един хубав продукт, който ще работи“, заяви градоначалникът.

Той подчерта, че по време на препроектирането движението по кръстовището ще бъде възстановено и ще бъде създадена нова организация.

Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов допълни, че велоалеята по бул. „Марица-юг“ няма да бъде прекъсвана. „Търсим варианти за това велоалеята да не се прекъсва като един от тях е тя да бъде свалена и в речното корито“, коментира той.

На пресконференцията присъстваха и представители на фирмата изпълнител.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни